De beste auto zitverhoger? Koopadvies & top10 2023

auto zitverhoger

Veiligheid is van het grootste belang als het gaat om het vervoeren van je kind in de auto. Met steeds meer tijd op de weg doorgebracht, is het cruciaal dat jouw kind goed beschermd is, vooral omdat je geen controle hebt over andere weggebruikers. Een autostoeltje is het eerste vervoermiddel voor je baby, maar na verloop van tijd kan je kind te groot worden voor het autostoeltje. Op dat moment is een zitverhoger onmisbaar, en bovendien wettelijk verplicht voor kinderen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een goede zitverhoger? Wij leggen het graag aan je uit!

De regels rondom het gebruik van zitverhogers

Dat klopt, er zijn inderdaad verschillende autostoeltjes en zitverhogers beschikbaar, en ze zijn niet allemaal geschikt voor dezelfde leeftijd of gewichtsklasse.

 

De EU heeft specifieke regels opgesteld voor het gebruik van zitverhogers, waarbij het gewicht en de lengte van het kind belangrijker zijn dan de leeftijd. Een zitverhoger mag worden gebruikt vanaf 22 kilogram en een lengte van 1,25 meter. Het is echter niet verplicht om direct over te stappen op een zitverhoger, je kunt er ook voor kiezen om nog even het autostoeltje te blijven gebruiken. De zitverhoger is verplicht totdat het kind minimaal 1,35 meter lang is.

 

Het maakt niet uit of de zitverhoger voorin of achterin de auto wordt geplaatst, maar het is wel vereist dat de zitverhoger het ECE-keurmerk heeft. Dit keurmerk geeft aan dat de zitverhoger voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Waarom is een zitverhoger zo belangrijk?

Absoluut, het gebruik van een zitverhoger is inderdaad essentieel voor de veiligheid van jouw kind tijdens het autorijden. De autogordel moet correct over de borstkas en heupen van het kind vallen om effectief bescherming te bieden bij een botsing. Bij kleine kinderen is dit nog niet mogelijk zonder een zitverhoger.

 

Een zitverhoger zorgt ervoor dat het kind op de juiste hoogte zit, zodat de autogordel op de juiste manier over het lichaam van het kind loopt. Het kind wordt vervolgens vastgezet met een 3- of 5-puntsgordel van de zitverhoger zelf, waardoor het stevig en veilig in de auto zit.

 

Het is belangrijk om te benadrukken dat het niet gebruiken van een zitverhoger tijdens het vervoeren van jouw kind in de auto zeer gevaarlijk is. Bij een botsing kan de autogordel zich strak aantrekken, wat ernstig letsel aan het kind kan veroorzaken, met name aan de buik en nek. Het gebruik van een zitverhoger is dus niet alleen voor het comfort, maar vooral voor de veiligheid van jouw kind tijdens het reizen met de auto.

De top 10 beste zitverhogers van 2023!

Via de links bij de producten kan je de zitverhogers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

 

10. Safety 1st Manga Safe Booster

De Safety 1st Manga Safe Booster is een comfortabele en veilige zitverhoger voor kinderen van 3 tot 12 jaar oud. Met comfortabele armsteunen biedt het een prettige zitervaring voor jouw kind tijdens het reizen in de auto.

 

De zitverhoger voldoet aan de ECE R44/04 norm, wat betekent dat het aan strikte veiligheidseisen voldoet. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat jouw kind veilig in de auto zit. Bovendien is de bekleding afneembaar en wasbaar in de wasmachine op 30 graden, waardoor je het stoeltje gemakkelijk schoon kunt houden.

 

De Manga Safe Booster kan veilig tot 36 kilogram dragen en weegt zelf slechts 1 kilogram. Hierdoor is het stoeltje licht en draagbaar, perfect voor gebruik op verschillende locaties, zoals bij opa en oma, de oppas of tijdens vakanties.

 

De zitverhoger is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, blauw, grijs en zwart, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeur.

9. Titaniumbaby iSafety!

Safety 1st Manga Safe Booster

Met de Titaniumbaby iSafety! stoelverhoger voor in de auto zit jouw kind altijd comfortabel en veilig. Deze stoelverhoger is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud, met een gewicht tussen de 15 en 36 kilogram.

 

De stoelverhoger is voorzien van comfortabele armsteunen, waardoor lange ritjes aangenamer worden voor jouw kind. Dankzij de ergonomische vorm biedt de stoel een hoog zitcomfort. Ondanks dat het zitje licht van gewicht is, kan het vrij laag aanvoelen. De zithoogte is 10 centimeter.

 

De iSafety! is ontworpen met een duurzaam kunststof frame, waardoor de stoel lang meegaat zonder snel te slijten. Uiteraard voldoet de stoel aan alle benodigde veiligheidseisen in Europa, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw kind veilig vervoerd wordt in de auto.

Titaniumbaby iSafety!

8. Fillikid

De Fillikid zitverhoger ziet er niet alleen netjes uit, maar biedt ook uitstekend comfort voor kinderen van 22 tot 36 kilogram tijdens lange autoritten.

 

De zitverhoger is voorzien van brede gordelgeleiders aan beide zijden, waardoor de 3-punts veiligheidsgordel gemakkelijk vastgemaakt kan worden en jouw kind veilig zit. Daarnaast zijn er Isofix-connectoren aanwezig om extra veiligheid en stabiliteit te bieden.

 

Met een zachte vulling en afgeronde randen is de zitverhoger niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt het ook een comfortabele zitervaring.

 

Naast het zwarte model is de Fillikid zitverhoger ook verkrijgbaar in een prachtige uitvoering met een lichtgrijs zitvlak. Zo kun je kiezen wat het beste bij jouw stijl en voorkeur past.

Fillikid

7. Safety 1st Road Safe

Safety 1st biedt ook een zitverhoger met rugleuning, de Road Safe genaamd, geschikt voor kinderen tussen 15 en 36 kilogram, oftewel 3,5 jaar tot 12 jaar.

 

De Road Safe is gemakkelijk te installeren en past in vrijwel elke auto. De rugleuning en hoofdsteun zijn in hoogte verstelbaar, waardoor de 3-punts veiligheidsgordel altijd veilig kan worden vastgemaakt. Indien gewenst, kan de rugleuning worden verwijderd.

 

Voor schoonmaakgemak kun je de verhoger eenvoudig afnemen met een vochtig doekje. Ook het verplaatsen naar een andere auto is geen probleem, gezien het stoeltje slechts 3,7 kilogram weegt.

 

Net als de Manga is de Road Safe beschikbaar in zwart, grijs, rood en blauw, waardoor je kunt kiezen uit diverse kleuren die bij jouw voorkeur passen.

Safety 1st Road Safe

6. Bebies First Topo

De Bebies First Topo is geschikt voor kinderen vanaf 125 centimeter lengte en een gewicht van minimaal 22 kilogram. Dit stoeltje kan gemakkelijk in de auto worden bevestigd dankzij het Isofix-systeem.

 

Een handig kenmerk van de Bebies First Topo is dat je zonder problemen drie van deze zitverhogers naast elkaar op de achterbank kunt installeren. Hierdoor hoef je niet te puzzelen om meerdere kinderen op een veilige manier in de auto te vervoeren.

 

Het lichte gewicht van de zitverhoger maakt het ook gemakkelijk om deze mee te nemen voor gebruik in andere auto’s. Uiteraard voldoet de Bebies First Topo aan de nieuwste ECE 44/04 veiligheidsnorm, waardoor je erop kunt vertrouwen dat jouw kind veilig zit tijdens het autorijden.

Bebies First Topo

5. Bubblebum Booster

De Bubblebum Booster is een uniek en innovatief autozitje dat opblaasbaar en opvouwbaar is. Het is geschikt voor kinderen met een gewicht van 18 tot 36 kilogram. Door het opblaasbare ontwerp biedt het zitje een comfortabele zitervaring, en het moderne uiterlijk past goed in vrijwel elke auto.

 

De installatie van de Bubblebum Booster is eenvoudig: je steekt de autogordel door de twee gordelriemhouders aan de zijkanten van het zitje. Hierdoor is het zitje gemakkelijk te verplaatsen tussen verschillende auto’s. Ook kun je op de achterbank makkelijk drie kinderen kwijt, aangezien er geen armleuningen zijn die extra ruimte in beslag nemen.

 

Een handig voordeel van de Bubblebum Booster is dat je het na gebruik kunt laten leeglopen en opvouwen, waardoor het zitje gemakkelijk in een handtasje past. Dit maakt het ideaal voor gebruik onderweg of tijdens reizen. Bovendien is de Bubblebum Booster verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren en designs, zodat elk kind zijn eigen plekje kan hebben en het zitje een persoonlijk tintje krijgt.

Bubblebum Booster

4. Titaniumbaby Vidar

De Titaniumbaby Vidar is een autostoel die de vierde plek heeft veroverd in deze lijst en is geschikt voor kinderen tussen de 15 en 36 kilogram.

 

Het moderne design van de Vidar past in elke auto, en de comfortabele armsteunen zorgen ervoor dat jouw kinderen ook tijdens lange ritten comfortabel zitten in de zitverhoger. De Vidar voldoet aan de Europese ECE R44/04 veiligheidsnorm, wat betekent dat het voldoet aan de Europese veiligheidseisen voor autostoelen.

 

De bekleding van de Vidar is gemakkelijk afneembaar met een vochtige doek, waardoor je het stoeltje eenvoudig schoon kunt houden. Daarnaast is de rug- en hoofdleuning verstelbaar, zodat je het zitje kunt aanpassen aan de behoeften van jouw kind. Wanneer jouw kind er klaar voor is, kan de rugleuning ook worden verwijderd om de zitverhoger te gebruiken als een zitkussen.

 

Al met al biedt de Titaniumbaby Vidar een comfortabele en veilige zitervaring voor kinderen tussen de 15 en 36 kilogram.

Titaniumbaby Vidar Autostoeltje

3. Baninni Robu Booster

De Baninni Robu Booster heeft de derde plek veroverd in deze lijst en is geschikt voor kinderen tussen de 22 en 36 kilogram.

 

De Robu Booster maakt gebruik van het Isofix-systeem, waardoor je het zitje gemakkelijk en veilig in de auto kunt bevestigen. Dit zorgt voor een stabiele en stevige installatie, wat bijdraagt ​​aan de veiligheid van jouw kind tijdens de rit.

 

Naast een veilige rit, geniet jouw kind ook van een comfortabele reis dankzij de zachte bekleding en de aanwezigheid van armleuningen. Deze zorgen voor extra comfort en ondersteuning tijdens langere ritten.

 

De zachte bekleding van de Robu Booster maakt het gemakkelijk om het zitje schoon te maken met een vochtige doek als er vuil van buitenaf op terechtkomt. Daarnaast kan de bekleding ook afgenomen en in de wasmachine gewassen worden, waardoor het eenvoudig te onderhouden is.

 

Al met al biedt de Baninni Robu Booster een combinatie van veiligheid, comfort en gebruiksgemak voor kinderen tussen de 22 en 36 kilogram.

Baninni Robu Booster

2. Maxi Cosi Rodi SPS

De Maxi-Cosi Rodi SPS is een comfortabel en veilig autostoeltje voor kinderen tussen de 15 en 36 kilogram. Het biedt zijwaartse bescherming om jouw kind te beschermen bij een zijdelingse aanrijding, wat bijdraagt ​​aan de veiligheid tijdens het reizen.

 

Het stoeltje is eenvoudig te installeren in de auto met behulp van de autogordel. Daarnaast kun je de hoofdsteun in hoogte verstellen, zodat jouw kind altijd op de juiste manier wordt ondersteund en veilig zit.

 

De ANWB heeft de Maxi-Cosi Rodi SPS ook getest en heeft het de score ‘Redelijk’ gegeven, wat aangeeft dat het stoeltje aan bepaalde veiligheidsnormen voldoet.

 

Een ander voordeel van dit autostoeltje is dat je de rugleuning kunt verstellen en verwijderen, waardoor het stoeltje met jouw kind kan meegroeien en geschikt blijft voor een langere periode.

 

Bovendien is de Maxi-Cosi Rodi SPS verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je kunt kiezen uit diverse stijlvolle opties die bij jouw voorkeur passen.

Maxi Cosi Rodi SPS

1. Maxi Cosi Rodifix Air Protect

De Maxi-Cosi Rodifix Air Protect is inderdaad een uitstekende keuze als zitverhoger. Met Isofix-bevestiging is het eenvoudig te installeren en zorgt het voor een stevige en veilige positie in de auto.

 

De belangrijkste eigenschap van de Rodifix Air Protect is de AirProtect-technologie, die optimale bescherming biedt voor het hoofd en de nek van jouw kind. Dit is vooral belangrijk bij zijwaartse aanrijdingen, waarbij het stoeltje extra bescherming biedt.

 

De ANWB heeft de Rodifix Air Protect beoordeeld met een ‘Goed’, wat aangeeft dat het voldoet aan hoge veiligheidsnormen en betrouwbaarheid.

 

Voor comfort tijdens lange ritten, biedt de Rodifix Air Protect de mogelijkheid om in de ligstand te worden gezet. De gewatteerde bekleding zorgt ervoor dat jouw kind comfortabel kan slapen tijdens de rit. Bovendien is de bekleding gemakkelijk te verwijderen en in de wasmachine te wassen, wat het onderhoud van de stoel vergemakkelijkt.

 

En natuurlijk is er ook nog de keuze uit een breed scala aan kleuren, zodat je een stijlvolle en passende variant kunt kiezen die bij jou en jouw kind past.

Maxi Cosi Rodifix Air Protect