Het beste peuterbed? Koopadvies & top 10 2023

peuterbed

Een peuterbed biedt de ideale tussenstap tussen een ledikant en een kinderbed. Dit komt doordat een peuterbed veiliger, zelfstandiger en comfortabeler is voor een peuter dan direct over te stappen naar een kinderbed. Vanaf ongeveer 24 maanden tot rond de leeftijd van 6 à 7 jaar kan een peuter heerlijk slapen in een peuterbed. Ben je nieuwsgierig naar meer informatie en wil je de top 10 peuterbedden van 2023 ontdekken? Lees dan gerust verder!

Wat is een peuterbed?

De benaming spreekt eigenlijk voor zich: een peuterbed is speciaal ontworpen voor peuters. Het staat ook bekend als een juniorbed en valt qua afmetingen tussen een ledikant en een kinderbed in. De eigenschappen van een peuterbed zijn:

 

 • Een peuterbed heeft een lager profiel dan een kinderbed
  • Hierdoor kan een peuter gemakkelijker zelfstandig in en uit bed stappen.

 

 • Een peuterbed is voorzien van (meestal) bedhekjes
  • Dit voorkomt dat een peuter uit bed kan vallen, waardoor het veiliger is dan een kinderbed. Natuurlijk kunnen bedhekjes ook aan een kinderbed worden toegevoegd, net zoals een peuterbed zonder bedhekjes.

 

 • Een peuterbed biedt een knusser slaapervaring en daardoor meer comfort dan een kinderbed
  • Dankzij het kleinere formaat van een peuterbed verdwijnt een peuter niet in het bed. Het is smaller en korter, waardoor het een knussere sfeer biedt. Dit wordt vaak als prettiger ervaren door zowel kinderen als volwassenen om in te slapen.

Wat zijn de afmetingen van een peuterbed?

Een peuterbed heeft kleinere afmetingen dan een kinderbed, waarbij een kinderbed meestal 90×200 centimeter meet. Er bestaat enige verwarring tussen termen zoals peuterbed en juniorbed, maar naar onze mening is dit onnodig aangezien ze in wezen hetzelfde zijn. Hieronder staan de diverse afmetingen op een rij:

 

 • Afmetingen wieg: 40×80 of 40×90 cm
 • Afmetingen ledikant: 60×120 cm
 • Afmetingen peuterbed (of juniorbed): 70×140 of 70×150 cm
 • Afmetingen kinderbed (of tienerbed): 90×200 cm

Wanneer kies je voor een peuterbed?

Sommige ouders slaan de tussenstap van een peuterbed over en stappen direct vanuit een ledikant over naar een kinderbed (ook wel tienerbed genoemd). Wat is hiervoor de reden? Vaak speelt kostenbesparing een rol. Toch zijn wij van mening dat een peuterbed een belangrijke overgangsfase is die niet zomaar overgeslagen moet worden. Hieronder worden de verschillende soorten kinderbedjes en leeftijdsfasen opgesomd:

 

 • Wieg of Co-sleeper: 0 – 6 maanden
 • Ledikant: 6 – 24 maanden
 • Peuterbed (juniorbed): 2 – 6/7 jaar
 • Meegroeibed: 0 – 6 jaar
 • Kinderbed (tienerbed): 6/7 jaar +

Dus, als je kindje te groot wordt voor het ledikant en het tijd is voor een nieuw bed, overweeg dan een peuterbed als het budget dit toelaat. Als dat niet het geval is, kun je kiezen voor een kinderbed in combinatie met een bedhekje.

 

Ons team heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de meest aantrekkelijke peuterbedjes van dit moment. Met trots presenteren we hieronder onze top 10 peuterbedden voor 2023. Bekijk de nuttige informatie per juniorbed en vind snel jouw favoriet!

 

Via de links bij de producten kan je de peuterbedjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

 

De top 10 leukste peuterbedjes van 2023!

10. en.casa peuterbed

We beginnen onze lijst met de meest eenvoudige keuze. Dit juniorbed van en.casa is simpel en budgetvriendelijk, maar absoluut niet van mindere kwaliteit.

 

Het bed is vervaardigd uit stevig vurenhout en heeft een hoofd- en voeteneinde. Bovendien is één van de zijden voorzien van valbescherming in de vorm van een verhoogde rand.

 

Dit bed heeft een lage hoogte; de bedbodem (zonder matras) zit op 16 centimeter hoogte. Dit maakt het voor je kleintje gemakkelijk om zelf in en uit bed te klimmen. Naast de onbewerkte vurenhouten variant is het bed ook beschikbaar in een witte uitvoering.

 

Geschikt voor matrasafmetingen: 70×140 centimeter

en.casa peuterbed

9. Top beds peuterbed + matras

Dit peuterbedje van Top Beds straalt een vrolijke sfeer uit! En dat allemaal voor een zeer aantrekkelijke prijs. De speelse contouren zorgen op een natuurlijke wijze voor valbescherming, zonder al te opvallend te zijn als een hekje.

 

Ondanks de betaalbare prijs wordt dit peuterbed geleverd inclusief matras. Sommige gebruikers vinden wel dat het matras aan de dunne kant is. Het bed heeft, zoals het hoort, ook een lage hoogte.

 

De beoordelingen van klanten zijn over het algemeen zeer positief, hoewel het schijnt dat het in elkaar zetten van het bedje niet zo eenvoudig is. Wees dus voorbereid dat je wellicht wat hulp nodig hebt bij de montage van het bedje.

 

Inclusief matras: 70×140 centimeter

Top beds peuterbed + matras

8. Go Go Momi houten peuterbed

Dit eenvoudige houten peuterbedje van Go Go Momi heeft een subtiele, stijlvolle uitstraling die bijna doet denken aan Scandinavisch design. De strakke vormgeving ademt een gevoel van rust uit en past moeiteloos in vrijwel elke kinderkamer.

 

Dit peuterbedje is voorzien van uitvalbescherming aan beide zijden van het hoofdeinde. Deze bescherming is voldoende om de veiligheid te waarborgen, terwijl het kindje nog steeds zelfstandig in en uit bed kan stappen. Dit wordt zeker vergemakkelijkt door de lage instaphoogte van ongeveer 18 centimeter.

 

Het bed wordt geleverd met een lattenbodem, maar het matras moet nog apart worden aangeschaft.

 

Geschikt voor matrasafmetingen: 70×140 centimeter

Go Go Momi houten peuterbed

7. en.casa Tipi peuterbed

Hoe avontuurlijk is het voor een jonge peuter om te slapen in een bed dat de vorm heeft van een tipi! Nou, met dit lieve junior tipi bed is dat helemaal mogelijk!

 

Dit tipi bed heeft een solide constructie van vurenhout. De hoogte van de bodem is slechts 4 centimeter boven de vloer. Hierdoor kunnen peuters gemakkelijk in en uit bed stappen, terwijl er nog steeds voldoende ruimte onder het matras overblijft.

 

Zoals je kunt zien, ontbreekt hier de uitvalbescherming. Dit zou als een minpunt kunnen worden gezien, maar gezien de zeer lage hoogte van het matras is dit misschien niet eens zo’n groot probleem. Het risico op vallen is wellicht eerder “uit bed rollen”.

 

Dit bed is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en het is eenvoudig in elkaar te zetten dankzij een stevige constructie – gewoonweg fantastisch!

 

Geschikt voor matrasafmetingen: 70×140 centimeter

en.casa Tipi peuterbed

6. Vipack peuterbed Kiddy

Het Kiddy peuterbedje van Vipack valt op door zijn schattige design in combinatie met praktische en veilige eigenschappen.

 

Dit juniorbedje is aan beide zijden uitgerust met bedhekjes, waardoor het goed beschermt tegen het risico van uit bed vallen. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte overgelaten zodat de peuter zelfstandig in en uit bed kan klimmen.

 

Met zijn charmante tweekleurige ontwerp is dit bed een waardevolle aanvulling voor veel kinderkamers. Er lijkt enige verwarring te zijn, aangezien veel verkopers beweren dat het bed zonder lattenbodem wordt geleverd. Naar ons idee is dit niet correct en wordt het bed inclusief lattenbodem geleverd. Dit kun je bijvoorbeeld afleiden uit de montagehandleiding die we hier voor jou hebben geplaatst.

 

Geschikt voor matrasafmetingen: 70×140 centimeter

Vipack peuterbed Kiddy

5. Viking choice huisbed

Een huisbed is vaak de favoriete keuze van zowel kinderen als ouders voor een peuterbedje. Dit huisbedje van Viking Choice is een aantrekkelijke optie, hoewel niet iedereen even enthousiast is over de houtkwaliteit. Het is echter lastig om hier een definitief oordeel over te vellen, omdat dit ook kan afhangen van de manier waarop het bedje is gemonteerd.

 

Het huisbedje heeft een eenvoudige en strakke vormgeving die je op een populaire manier zou kunnen omschrijven als Scandinavisch design. Veiligheid staat voorop, wat blijkt uit de bedhekjes aan alle zijden. Er is slechts aan één zijde meer dan genoeg ruimte gelaten om gemakkelijk in en uit bed te kunnen stappen.

 

Zoals verwacht bij een echt juniorbedje is de instap lekker laag, en het huisbedje is afgewerkt met kindveilige verf. Het is aan te raden om de beoordelingen van andere klanten te bekijken, aangezien niet iedereen even tevreden lijkt te zijn.

 

Geschikt voor matrasafmetingen: 70×140 centimeter

Viking choice huisbed

4. Vipack brandweerbed

Een autobed is de wens van veel stoere jongens en moderne meiden. Dit brandweerbedje van Vipack is absoluut een indrukwekkende keuze. Stel je eens voor hoe gaaf de kinderkamer eruit zal zien met dit bed! En welke spannende avonturen zal jouw kleintje beleven in zijn of haar dromen?

 

Dit brandweerbed is een echt peuterbed met een lage instap en bedhekjes aan beide zijden voor extra veiligheid. Om het avontuur compleet te maken, heeft het autobed zelfs LED-koplampen!

 

Het wordt geleverd met een lattenbodem, en het in elkaar zetten ervan is relatief eenvoudig dankzij de stevige en duurzame constructie!

 

Geschikt voor matrasafmetingen: 70×140 centimeter

Vipack brandweerbed

3. Wildkidzz peuterbed met kroon

Echte prinsesjes houden ervan om te slapen in een echt prinsessenbed. Wat vind je van dit charmante peuterbed met een kroonvormig hoofdeinde?

 

Dit peuterbed is niet alleen van goede kwaliteit en heel schattig, maar bij Wildkidzz staat ook service hoog in het vaandel. Het bed wordt compleet geleverd, inclusief een matras van 12 centimeter dik.

 

Maar dat is nog niet alles, want het bed wordt ook nog eens voor jou in elkaar gezet! Gratis montage is inbegrepen, waardoor het aanschaffen van een peuterbed een zorgeloze ervaring wordt. Veel mensen ervaren zelf het in elkaar zetten van meubels als een lastig aspect van online bedden kopen. Met dit aanbod heb je daar dus geen enkel probleem mee.

 

Inclusief matras: 70×150 centimeter

Wildkidzz peuterbed met kroon

2. Bopita peuterbed Jonne

Het Nederlandse merk Bopita komt regelmatig terug in onze top 10 ranglijsten. Dit is te danken aan de consistente kenmerken van kwaliteit, veiligheid, betaalbaarheid en aantrekkelijk ontwerp.

 

Het peuterbed genaamd Jonne is hiervan opnieuw een mooi voorbeeld. Het bed is stevig gebouwd en voorzien van bescherming tegen uitvallen door middel van bedhekjes aan beide zijden. De instaphoogte is gematigd, wat ruimte biedt voor een optionele lade op wieltjes die apart verkrijgbaar is. Dit is handig om spullen in op te bergen!

 

Een potentieel nadeel is dat het ontwerp vrij strak is, wat betekent dat het niet in iedere kinderkamer even goed past – het vereist een specifieke smaak.

 

Geschikt voor matrasafmeting: 70×140 centimeter

Bopita peuterbed Jonne

1. Vipack huisbed Casami

Een huisbed op zichzelf is al indrukwekkend, en als het huisbed zo prachtig is ontworpen als dit Casami huisbed van Vipack, dan verdient het bijna automatisch de eerste plaats. En die plaats is absoluut verdiend!

 

Dit speelse huisbed heeft een ontzettend charmant ontwerp. Het huisje aan het hoofdeinde creëert een knusse slaapplek, zonder dat het het hele bed inneemt. Met de raampjes en een beetje creativiteit kunnen kinderen hier leuk mee spelen.

 

Bovendien is er aan het voeteneinde een bankje, perfect voor het lezen van verhalen, leren strikken van veters en knuffelspelletjes. Het bed heeft een lage instap en het huisje biedt een vorm van bescherming tegen uitvallen. Geweldig!

 

Een potentieel nadeel is dat de vorm van het bed het beste tot zijn recht komt wanneer het hoofdeinde tegen de muur staat, zoals te zien is op de foto. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk in elke kamer.

 

Geschikt voor matrasafmeting: 70×140 centimeter

Vipack huisbed Casami

Meer in de categorie slapen:

 • Babyfoon

 • Bedhekje

 • Campingbed

 • Co-sleeper

 • Halfhoogslaper

 • Hoogslaper

 • Inbakerdoek

 • Kinderbed

 • Kruik

 • Ledikant

 • Ledikantdeken

 • Meegroeibed

 • Slaaptrainer

 • Wieg

 • Wiegdeken

Kijk ook eens bij:

 • Thuis

 • Onderweg

 • Spelen

 • Verzorging

 • Overig

Geraadpleegde bronnen: