Het beste meerijdplankje? Koopadvies & top 10 2023

meerijdplankje

Een kinderwagen is natuurlijk het perfecte vervoermiddel voor je kindje, maar om met meerdere kinderwagens te jongleren kan nogal onpraktisch zijn. Daarom is het concept van het meerijdplankje geïntroduceerd. Dit plankje kan aan de kinderwagen (of buggy!) worden bevestigd en biedt een plek voor een tweede kind om mee te rijden of te zitten. Laten we eens dieper ingaan op dit handige accessoire.

Voordelen van een meerijdplankje

Zoals eerder besproken, is een meerijdplankje ontworpen om een tweede kind te vervoeren met behulp van één kinderwagen of buggy. Dit kind moet uiteraard zelfstandig kunnen zitten en staan.

 

Voor ouders is dit vooral handig omdat je met slechts één kinderwagen alles geregeld hebt. Je hoeft geen fietsjes, loopauto’s of dubbele kinderwagens mee te nemen. Je bevestigt eenvoudigweg het plankje aan een van de stangen van de kinderwagen en je bent klaar om te gaan. Zo simpel is het!

 

Geen gedoe meer over wie wel of niet moet lopen, beide kinderen kunnen gewoon comfortabel meerijden en, in sommige gevallen, zelfs zitten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een meerijdplankje?

Tegenwoordig zijn veel meerijdplankjes universeel ontworpen. Dit betekent dat ze op bijna elke kinderwagen kunnen worden gebruikt. Er zijn wel enkele uitzonderingen op deze regel, maar die worden meestal specifiek vermeld bij het product.

 

Hoewel een plankje als universeel kan worden beschouwd, is het toch belangrijk om enkele zaken in overweging te nemen. Bijvoorbeeld, je moet erop letten dat het plankje de remfunctie van de kinderwagen niet belemmert. Dit kan namelijk gevaarlijke situaties veroorzaken.

 

Bovendien is het van groot belang om aandacht te besteden aan de veiligheid van het kind op het meerijdplankje. Als er een zitje aanwezig is, is het bijvoorbeeld cruciaal om te controleren of er een veiligheidsgordel aanwezig is. Voor oudere kinderen is dit misschien minder urgent, maar voor kleintjes die nog niet weten hoe ze moeten vallen, kan dit van vitaal belang zijn. Het plankje kan ongelukkig terechtkomen en ernstig letsel veroorzaken. Wat betreft het platform waarop het kind staat, is het aan te raden om te kijken naar een antislip laag.

 

Ook het comfort van je kind mag niet over het hoofd worden gezien. Een zitje met kussen en handvatten biedt natuurlijk meer comfort. Rubberen wielen dragen ook bij aan het comfort, doordat ze voor meer schokdemping zorgen. Sommige zitjes zijn zelfs voorzien van een stuur in plaats van handvatten, om het leuker te maken voor de kinderen. Het stuur is natuurlijk niet bedoeld om daadwerkelijk de kinderwagen te besturen.

Koopadvies

Het is helemaal afhankelijk van jouw voorkeuren welk meerijdplankje je uiteindelijk zult aanschaffen. Als je alleen maar een platform nodig hebt om op te staan, dan is een basis meerijdplankje meestal voldoende. Echter, als je regelmatig lange afstanden loopt en jouw kind niet zo lang kan blijven staan, dan kan een meerijdplankje met zitje een beter idee zijn.

 

Daarnaast speelt ook het merk en model van jouw kinderwagen een rol. Niet elk plankje is geschikt voor elke kinderwagen. Zelfs universele plankjes passen mogelijk niet op sommige kinderwagens, of kunnen de remfunctie blokkeren wat gevaarlijk kan zijn. Wij kunnen je in ieder geval aanbevelingen doen voor 10 hoogwaardige, comfortabele en vooral veilige meerijdplankjes. Hieronder vind je onze top 10 selectie!

 

Via de links bij de producten kan je de meerijdplankjes verder bekijken en aanschaffen verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

 

De 10 beste meerijdplankjes van 2023!

10. EasyHome Universeel

De EasyHome Universele Meerijdplank biedt niet alleen een sta-platform, maar kan ook dienen als een kinderzitje op het plankje.

 

Dankzij het universele ontwerp kun je dit plankje eenvoudig bevestigen. Het duurzame materiaal zorgt ervoor dat je het op diverse terreinen kunt gebruiken. En als je het even niet nodig hebt, kun je het plankje met de meegeleverde opbergriem aan de kinderwagen hangen voor extra bewegingsruimte.

 

Houd er echter rekening mee dat er enkele uitzonderingen zijn waarbij het meerijdplankje niet compatibel is, namelijk met de Joolz, Quiny Zapp Flex en Mutsy kinderwagen.

EasyHome Universeel

9. Be Cool Skate

Zoek je naar een eenvoudig universeel meerijdplankje dat op vrijwel elke kinderwagen past? Het Be Cool Skate Meerijdplankje is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden.

 

Je kunt het plankje op een vrij hoge positie aan de kinderwagen bevestigen, waardoor je zelf meer loopruimte hebt. Met een gewicht van slechts 2,7 kilogram zul je, naast het gewicht van je kind, nauwelijks merken dat het er is.

 

Let ook hier op en controleer even of dit universele plankje toevallig niet op jouw specifieke kinderwagen past. Het Skate meerijdplankje is niet compatibel met de Emmaljunga Nitro, Oyster 2 of Mondial (zowel V1 als V2).

Be Cool Skate

8. Bumprider Universeel

De Bumprider is ontworpen om extra comfort te bieden dankzij de rubberen wielen. Zolang er een stang of buis aanwezig is op de kinderwagen, is dit meerijdplankje bruikbaar.

 

Voor extra veiligheid is er een anti-slipmat toegevoegd. Dit voorkomt dat jouw kind zomaar van het plankje kan afglijden. Ook zijn er reflectoren aangebracht zodat andere weggebruikers duidelijk kunnen zien wat er gaande is.

 

Wanneer je het plankje niet langer nodig hebt, kun je het eenvoudig losmaken door de twee knoppen in te drukken.

Bumprider Universeel

7. Baninni Kid Board Passo

Comfort is van groot belang, zelfs wanneer je op een meerijdplankje staat of zit. Dit inzicht wordt goed begrepen door Baninni.

 

Dit universele meerijdplankje maakt gebruik van zachte PU-wielen, wat het comfortniveau aanzienlijk verhoogt. Het zitje is bovendien keurig afgewerkt voor een prettige zitervaring, en het is ook gemakkelijk afneembaar als staan de voorkeur heeft.

 

Dit plankje is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden en kan een gewicht tot 20 kilogram dragen. Houd er rekening mee dat er enkele kinderwagens zijn waar dit plankje niet op past, waaronder Quinny Buzz & Zapp, Stokke Trailz & Xplory, Joolz Day en Mutsy.

Baninni Kid Board Passo

6. Babyzen YOYO+

Het meerijdplankje van Babyzen is ontworpen voor kinderen met een maximale belasting van 20 kilogram en is speciaal gemaakt om naadloos te passen op de Babyzen YOYO² buggy.

 

Dit plankje is voorzien van een comfortabel zitje waar jouw kind tijdens wandelingen prettig op kan zitten. Het zadel kan eenvoudig worden verwijderd wanneer het niet in gebruik is. Het platform heeft een gestructureerd patroon om te voorkomen dat kinderen er gemakkelijk vanaf glijden.

 

Bevestiging vindt plaats tussen twee stangen. Let op, dit meerijdplankje is enkel geschikt voor de Babyzen YOYO+ en de Babyzen YOYO² en heeft geen universele pasvorm.

BABYZEN™ YOYO board - Kleur: Black

5. Bugaboo Comfort

Indien je een Bugaboo kinderwagen bezit, biedt het Bugaboo Comfort meerijdplankje een handige aanvulling. Je kind kan er zowel op zitten als staan.

 

Dit plankje kan snel en gemakkelijk met slechts twee klikken aan het onderstel van de kinderwagen worden bevestigd. Dankzij de flexibele plaatsingsopties, links of rechts van het midden, behoud je als ouder voldoende loopruimte. Bovendien kan het plankje eenvoudig worden losgekoppeld of ingeklapt wanneer het niet in gebruik is.

 

Voor de Bugaboo Buffalo, Cameleon en Donkey modellen zijn afzonderlijke adapters vereist om het meerijdplankje te kunnen bevestigen.

Bugaboo Comfort

4. BabyGO Buggy Board

Het BabyGO universele meerijdplankje is ontworpen om op vrijwel elke kinderwagen te passen en biedt jouw kind de optie om zowel te zitten als te staan.

 

De slim ontworpen bevestiging is geschikt voor gebruik op diverse kinderwagens en kan zowel in hoogte als breedte worden aangepast. De rubberen wieltjes op het plankje zorgen voor schokdemping en een soepele rit.

 

Met het comfortabele zitje, voorzien van een stoelkussen en gordel, kan jouw kind altijd comfortabel en veilig zitten. Bovendien zijn de handvatten van het stuur extra zacht bekleed. Het platform zelf is uitgerust met een antislip laag voor extra stabiliteit.

BabyGO Buggy Board

3. Cozy Rider CozyB Rider

Ben je op zoek naar een veelzijdig universeel meerijdplankje met een stoer tintje? Dan is de Cozy Rider CozyB Rider iets voor jou.

 

Dit aanpasbare meerijdplankje heeft een verstelbare hoogte en is uitgerust met een antislip oppervlak. Het kan moeiteloos kinderen dragen met een maximaal gewicht van 25 kilogram. De aansluitingen zijn zowel in lengte als breedte en hoogte aanpasbaar, waardoor het perfect op jouw kinderwagen past.

 

Met zachte stoelkussens, rubberen wielen en stevige gordels biedt dit plankje altijd optimaal comfort en veiligheid voor jouw kind. Het zitje kan bovendien in hoogte worden aangepast voor extra gemak.

 

De wielen van dit plankje zijn uitgerust met knipperende LED-lampjes, wat niet alleen een stoere uitstraling geeft, maar ook zorgt voor extra zichtbaarheid en veiligheid tijdens de donkere uren van de dag.

Cozy Rider CozyB Rider

2. EVE Kids Kid-Sit

De EVE Kids Kid-Sit heeft een buitengewoon design en geniet van immense populariteit. Deze Kid-Sit is geschikt voor kleine avonturiers vanaf ongeveer 18 maanden tot een gewicht van 18 kilogram.

 

Jouw kind kan genieten van een comfortabele zit op het unieke zadeltje, maar kan ook simpelweg kiezen om te staan. Dankzij de naadloze rolbeweging met de kinderwagen wordt wandelen voor jou even aangenaam.

 

Indien jouw kinderwagen niet over een rechte achteras beschikt, is de Kid-Sit adapter beschikbaar om het plankje probleemloos te integreren. Het eigentijdse design is absoluut een lust voor het oog, terwijl het geboden comfort en gebruikersgemak nagenoeg niets te wensen overlaten.

EVE Kids Kid-Sit

1. Bébécar Roller Plus

Vanaf een leeftijd van 15 maanden tot een maximaal draaggewicht van 25 kilogram kan jouw kind profiteren van het voortreffelijke meerijdplankje, namelijk de Roller Plus van Bébécar Carbebe.

 

Dit plankje ademt comfort uit, grotendeels te danken aan het zitje dat zowel comfortabel als luxueus is. Jouw kind geniet van een ergonomische zithouding dankzij de rugleuning en zit bovendien veilig vast dankzij de veiligheidsgordel.

 

Wanneer het Bébécar meerijdplankje niet in gebruik is, kun je het eenvoudig aan het handvat van de kinderwagen bevestigen. Zo hoef je het niet volledig te demonteren en zit het niet in de weg. Houd er echter rekening mee dat dit plankje niet geschikt is voor gebruik in sneeuw of modder.

Bébécar Roller Plus

Kijk ook eens bij:

  • Thuis

  • Spelen

  • Slapen

  • Verzorging

  • Overig

Geraadpleegde bronnen: