De beste kinderwagen? Koopadvies & top 10 2023

kinderwagen

Op zoek naar de ideale kinderwagen? Nou, hier is een eye-opener: de absolute perfectie in kinderwagens is een illusie! Het is namelijk een zeer persoonlijke keuze, afhankelijk van budget, voorkeur en levensstijl. Ons advies is daarom altijd om op zoek te gaan naar de kinderwagen die het meest geschikt is voor jou en je gezin. Denk goed na over hoe je de kinderwagen in de toekomst zult gebruiken. Op deze pagina bieden we nuttige en interessante informatie over kinderwagens om je te helpen. We hebben ook diverse kinderwagens uitvoerig getest en in onze top 10 van 2023 kun je ontdekken welke momenteel als de beste kinderwagens worden beschouwd. Op deze manier willen we het proces van het vinden van de juiste kinderwagen voor jullie een beetje vereenvoudigen!

De geschiedenis van de kinderwagen

Een kinderwagen is gewoonweg een voertuig waarmee je een baby of jong kind kunt verplaatsen. Ze bestaan al geruime tijd, aangezien kinderwagens al in omloop zijn sinds 1855. Destijds werden ze aangeduid als kinderkoetsen.

De verschillende soorten kinderwagens

3-in-1 kinderwagens

De 3-in-1 kinderwagen, ook wel bekend als de combi kinderwagen, is veruit de meest erkende en populaire keuze als het gaat om kinderwagens. Deze kinderwagens zijn voorzien van handige systemen die bestaan uit:

 

  • Een babyzitje
  • Een wieg
  • Een autostoeltje

De meeste reguliere kinderwagens bieden deze 3-in-1 functionaliteit. Het kan echter variëren per model of deze bij aankoop wordt geleverd met alleen een zitje, een 2-in-1 kinderwagen met een wieg of een 3-in-1 kinderwagen met tevens een autostoeltje.

Duo- en tweeling kinderwagens

Een duo kinderwagen komt ontzettend van pas wanneer je twee kinderen hebt die dicht bij elkaar in leeftijd zijn, bijvoorbeeld een baby en een peuter. Het is namelijk niet bepaald praktisch om in je eentje met meerdere kinderwagens op stap te gaan. Gelukkig zijn er slimme kinderwagenontwerpen gecreëerd waar twee kinderen comfortabel in kunnen zitten.

 

 

Misschien ben je wel de trotse ouder van een schattige tweeling. In dat geval zoek je naar een speciale tweeling kinderwagen. Het voornaamste verschil met een duo kinderwagen is dat je hiermee twee reiswiegjes tegelijkertijd kunt gebruiken. Dit is niet noodzakelijk bij een duo kinderwagen, aangezien je kinderen mogelijk niet in dezelfde levensfase zitten.

 

Je hebt de keuze om een specifieke duowagen of tweeling kinderwagen aan te schaffen. Een andere optie is om te kiezen voor een 3-in-1 kinderwagen die de flexibiliteit biedt voor meerdere kinderen. Sommige kinderwagenmodellen zijn namelijk ontworpen met het gemakkelijke vermogen om te worden omgezet naar een duowagen. Dit is zeker het overwegen waard, vooral met het oog op de toekomst, bij het maken van je aankoopbeslissing.

Hardloop kinderwagen

Een sportieve kinderwagen voor het hardlopen is specifiek ontworpen om je kleintje mee te nemen tijdens je hardloopsessies. Dit is vooral fantastisch als jij een gepassioneerde hardloper bent! Deze kinderwagens worden vaak aangeduid als “runner”.

 

De wielen van een hardloop kinderwagen zijn doorgaans groter en staan verder uit elkaar. Hierdoor is een runner over het algemeen langer dan een standaard kinderwagen. Bovendien heeft een runner meestal slechts één voorwiel. Dit bevordert de snelheid en stabiliteit bij hogere loopsnelheden, maar maakt hem minder geschikt voor dagelijks gebruik. Het wordt daarom niet aanbevolen om een runner ook als reguliere kinderwagen te gebruiken.

Het verschil met een buggy

Eigenlijk is een buggy gewoon een soort kinderwagen, maar dan in een extra compacte vorm. Het is licht van gewicht en kan zeer klein worden ingeklapt, dankzij de kleinere wielen. Hoewel een buggy veel compacter en lichter is dan een traditionele kinderwagen, biedt hij ook minder comfort. Dit komt voornamelijk door de kleinere wielen, het gebruik van lichtere materialen en beperktere vering en aanpassingsmogelijkheden.

 

Meestal dient een buggy als een aanvulling op een kinderwagen, of als de volgende stap na de kinderwagenfase. Een buggy is handig om mee te nemen, vooral tijdens reizen of voor korte uitstapjes. Hierdoor kun je gemakkelijk op pad gaan met je kindje zonder een grotere kinderwagen mee te nemen. Tijdens vakanties is een buggy ook onmisbaar.

Het valt op dat de laatste jaren buggy’s steeds meer op traditionele kinderwagens beginnen te lijken. Ze bieden vaker de optie om een reiswiegje te bevestigen en soms kan zelfs een autostoeltje aan het zitje worden vastgemaakt.

Deze ontwikkeling maakt buggy’s steeds aantrekkelijker voor ouders met pasgeboren baby’s. Vooral als je beperkte woonruimte hebt, zoals in een stadsappartement, kan dit handig zijn. Het bespaart namelijk aanzienlijk veel ruimte in vergelijking met de ruimte die een traditionele kinderwagen in beslag zou nemen!

Koopadvies

Het selecteren van een geschikte kinderwagen is beslist geen eenvoudige taak. Je wordt waarschijnlijk overspoeld met creatieve en soms overdreven marketingtermen om je enthousiast te maken. Dit kan het begrijpen van producten bemoeilijken en vooral het vergelijken ervan ingewikkeld maken. Maar maak je geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen!

 

De eerste cruciale stap is om een budget te bepalen. Kinderwagens variëren namelijk sterk in prijs. Een goedkope budget kinderwagen begint bij ongeveer €300, terwijl je gemakkelijk €1000 of meer kunt uitgeven aan een premium kinderwagen.

 

Het verschil tussen een voordelige en een duurdere kinderwagen is vaak aanzienlijk. Dit komt vooral tot uiting in de kwaliteit, het rijcomfort en het gebruiksgemak. Een duurdere kinderwagen is bijvoorbeeld vaak veel gemakkelijker en compacter in te klappen, wat het gebruik comfortabeler maakt. Bovendien gaat hij vaak langer mee. Hoewel een premium kinderwagen zeker de investering waard kan zijn, moet je natuurlijk wel het budget ervoor hebben.

 

Kortom, de aanschaf van een geschikte kinderwagen kan een uitdaging zijn. Maar wees gerust: we hebben al uitgebreid onderzoek voor je gedaan om je te helpen! Hieronder vind je de top 10 beste kinderwagens van 2023, die we grondig hebben getest en geanalyseerd. Meer informatie over onze onderzoeksmethode vind je onderaan deze pagina. Deze top 10 richt zich op kinderwagens uit het premium segment.

 

Past een premium kinderwagen niet binnen je budget? Maak je geen zorgen! We hebben ook de top 5 beste budget kinderwagens van 2023 voor je getest. Op die manier hopen we echt iedereen te kunnen bijstaan bij het vinden van de perfecte kinderwagen. Het mooie van deze meer betaalbare kinderwagens is dat ze vaak als complete set worden geleverd, inclusief autostoeltje en luiertas.

 

Via de links bij de producten kan je de kinderwagens verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

 

De top 10 beste kinderwagens van 2023

10. Stokke Xplory X

De Stokke Xplory X is een recente toevoeging aan het assortiment kinderwagens van het merk, geïntroduceerd in 2021. Bij de eerste aanblik valt direct het unieke ontwerp van deze kinderwagen op. Het frame bestaat uit één diagonale buis waarop het kinderzitje of de reiswieg wordt bevestigd.

 

Dit ontwerp biedt het voordeel dat je de hoogte van het zitje, de reiswieg of zelfs het autostoeltje kunt aanpassen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de reiswieg dichter bij je brengen, waardoor je een beter zicht hebt op je baby en gemakkelijker toegang hebt.

 

Het is belangrijk om op te merken dat de Xplory X minder geschikt is voor wandelingen in ruig terrein, zoals in het bos. Dit komt door zijn relatief kleine wielen en korte wielbasis. Hij manoeuvreert uitstekend in stedelijke omgevingen, maar is minder geschikt voor onverharde paden.

 

De Stokke Xplory X is vooral gericht op mensen die houden van opvallende designs. De opvallende boodschappenmand aan de voorzijde heeft een bijzondere uitstraling, maar is mogelijk minder praktisch in gebruik. Het is vermeldenswaard dat de Xplory X, eenmaal ingeklapt, nog steeds vrij lang blijft door het frame dat niet over de lengte kan worden ingeklapt.

 

Een positief aspect is dat de duwstang in hoogte verstelbaar is en zelfs de hoek ervan kan worden aangepast. Hierdoor kun je de kinderwagen goed afstemmen op jouw lengte of die van je partner.

Stokke Xplory X

9. Maxi-Cosi Lila XP

Maxi Cosi, een merk dat bij velen bekend is. Met meer dan 30 jaar ervaring is het absoluut toonaangevend op het gebied van autostoelen. Echter, ook op het terrein van kinderwagens heeft het merk veel te bieden. De Lila XP is een van de fraaie kinderwagens uit het assortiment van Maxi-Cosi.

 

De Lila XP staat vooral bekend om zijn comfort en ruimte, en dit alles tegen een relatief betaalbare prijs. Het zitje biedt een bijzonder comfortabele en ruime ervaring, met fraaie afwerking. Ook de apart verkrijgbare reiswieg is net iets ruimer, wat betekent dat deze tot wel 9 maanden gebruikt kan worden. Tijdens het winkelen is er bovendien voldoende ruimte in de goed toegankelijke en royale boodschappenmand, die tot 10 kilogram kan dragen.

 

Dankzij de grote wielen, effectieve vering en brede wielbasis stuurt de Lila XP prettig, zowel in stedelijke omgevingen als in de natuur. Hij kan zich goed redden op allerlei terreinen. Bovendien is het mogelijk om de voorwielen vast te zetten, wat handig is bijvoorbeeld op grindpaden.

 

We hebben wel opgemerkt dat de kinderwagen niet bijzonder compact inklapt. Het inklappen gaat eenvoudig, maar het formaat blijft relatief groot. Dit kan vooral onhandig zijn als je een kleine auto hebt.

Maxi-Cosi Lila XP

8. Thule Sleek

Het merk Thule is wellicht bekend bij jou vanwege hun populaire driewielige hardloopmodel of hun fietszitjes. Ze laten ook hun expertise zien op het gebied van stadswandelwagens met de Thule Sleek.

 

De Thule Sleek biedt een uitstekende rijervaring. Dit komt deels door zijn solide vorm en constructie, en ook dankzij de effectieve vering en dikke schuimbanden. In onze ervaring zijn schuimbanden misschien wat minder comfortabel dan traditionele luchtbanden, maar het grote voordeel is dat ze niet lek kunnen raken.

 

Het ontwerp van de Sleek heeft naar onze mening een enigszins ‘stoere’ uitstraling. Voor een hoogwaardige kinderwagen heeft hij wellicht niet de meest eigentijdse vormgeving, hoewel dit natuurlijk subjectief is.

 

De Sleek onderscheidt zich op mobiliteitsgebied van veel andere kinderwagens. Met een gewicht van 12,7 kilo is hij relatief licht en hij vouwt compact op. Ook is het een pluspunt dat hij indien nodig als duowagen kan worden gebruikt, bijvoorbeeld als er nog een tweede kindje komt.

Thule Sleek

7. Dubatti One

De Dubatti One is een eersteklas model kinderwagen dat al een tijdje bestaat, namelijk sinds 2015. Het is een echte 2-in-1 kinderwagen, omdat het zitje direct op het wiegframe kan worden bevestigd. Je hoeft dus niet apart een reiswieg aan te schaffen. We hebben echter gemerkt dat het ombouwen enigszins lastig kan zijn, en dat een afzonderlijke wieg meer flexibiliteit biedt.

 

De One vertoont uitstekende eigenschappen voor alle terreinen, voornamelijk dankzij de 4 grote luchtbanden. Wat hem onderscheidt van veel andere kinderwagens is dat deze 4 banden bijna identiek in grootte zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk trottoirranden oprijden en bijvoorbeeld over takken in een bos manoeuvreren.

 

Bovendien is de Dubatti kinderwagen zeer compact op te vouwen, wat heel eenvoudig gaat. Het is ook handig dat je de reiswieg en het zitje op twee verschillende hoogtes kunt instellen. Wat we wel een minpunt vinden, is dat de draagbeugel van de reiswieg dicht bij het wiegje zit. Hierdoor moet je telkens de beugel losmaken voordat je je kindje in de wieg plaatst. Ook is de boodschappenmand met slechts 2 kg capaciteit erg klein.

 

Bovendien kun je de One volledig aanpassen aan je eigen smaak, wat behoorlijk gaaf is. Je kunt alle kleuren aanpassen, van het frame tot de wiegkap en zelfs de banden. Op de afbeelding zie je de Dubatti zoals we hem zelf hebben samengesteld.

Dubatti One

6. Easywalker Harvey 3

Easywalker is het Nederlandse premiummerk dat zich in het betaalbare segment bevindt. De Harvey 3, geïntroduceerd in 2021, markeert de derde iteratie van hun bekende en geliefde wandelwagen. Deze kinderwagen staat vooral bekend om zijn lichte gewicht, compactheid en gebruiksgemak.

 

Wat betreft functies en extra’s is de Harvey 3 bescheiden. Hij heeft bijvoorbeeld een kleine boodschappenmand en een eenvoudige afwerking. De duurdere variant, Harvey 3+, biedt meer functionaliteiten, maar tegen een hogere prijs. Dit is enigszins teleurstellend, aangezien Easywalker zichzelf profileert als een uitdager die tot wel 25% goedkoper zou zijn.

 

Desalniettemin is de Harvey 3 een ideale keuze als je niet op zoek bent naar al die extra toeters en bellen. Met een ultralicht gewicht van 11 kg vouwt hij op een buitengewoon eenvoudige manier op tot misschien wel de meest compacte vorm van alle kinderwagens. De wieg is ook met één soepele beweging te verwijderen, wat een groot voordeel is ten opzichte van bijvoorbeeld de Joolz Hub+, die vergelijkbare afmetingen heeft.

 

Tegelijkertijd is de Easywalker net zo stevig en biedt hij dezelfde soepele rijprestaties als zwaardere kinderwagens. Opvallend is dat je deze compacte kinderwagen zelfs kunt transformeren tot een duowagen, wat een handige eigenschap is.

 

Dit maakt de Harvey 3 tot een zeer geschikte keuze voor dagelijks gebruik, vooral in stedelijke omgevingen of als je weinig ruimte hebt of een kleine auto bezit. Met eenvoud en doeltreffendheid biedt deze kinderwagen goede prestaties tegen een relatief betaalbare prijs.

Easywalker Harvey 3

5. UPPAbaby Vista V2

De Vista V2 is de tweede iteratie van de geliefde kinderwagen van het Amerikaanse merk UPPAbaby. Deze kinderwagen valt op door zijn ruimte, comfort, neutrale ontwerp en gebruiksgemak.

 

Vergeleken met zijn voorganger heeft de Vista V2 enkele verbeteringen, waaronder een ruimer zitje dat kindjes comfortabel laat zitten, zelfs als ze wat ouder zijn. Een handige toevoeging is de mogelijkheid om de hoogte van de zonnekap aan te passen.

 

Op het gebied van gebruiksgemak en comfort presteert de Vista V2 uitstekend. Het inklappen gaat eenvoudig en de kinderwagen blijft mooi compact en staat zelfstandig rechtop wanneer ingeklapt. Het is echter wel een stevige kinderwagen, zelfs in ingeklapte toestand. Wat comfort betreft, biedt de zitting goede ondersteuning en heeft de reiswieg uitstekende ventilatiemogelijkheden. Deze ventilatie is zo goed dat je je baby zelfs gerust een nachtje in de reiswieg kunt laten slapen. Hierdoor kun je de reiswieg zowel thuis als op vakantie als bedje gebruiken.

 

De UPPAbaby Vista V2 kan ook moeiteloos worden omgetoverd tot een duowagen. Hiervoor zijn enkel adapters en een extra reiswieg of zitje nodig. Wat kritiekpunten betreft, wordt het ontwerp als wat saai beschouwd en zouden echte luchtbanden een mooie aanvulling zijn geweest op deze wandelwagen.

UPPAbaby Vista V2

4. Nuna Demi Grow

De Nuna Demi Grow is een uitstekende premium kinderwagen die wordt geleverd met een buitengewoon complete set aan accessoires in vergelijking met andere kinderwagens in deze lijst. Bij deze kinderwagen krijg je direct adapters voor autostoeltjes, een regenhoes en zelfs een voetenzak.

 

De gebruikte materialen voelen zeer hoogwaardig aan, en de Demi Grow is ontworpen met oog op de toekomst (daar komt de naam vandaan). Je kunt hem namelijk ook gebruiken als tweeling- of duowagen.

 

Interessante details zijn onder andere de verwijderbare boodschappenmand (zeer praktisch!) en de deels verwijderbare zitting van het stoeltje, wat voor extra comfort zorgt op warme zomerdagen.

 

De Demi Grow kan mooi compact worden ingeklapt, maar het is wel een vrij grote kinderwagen. Ook lijkt het gewicht, waarschijnlijk deels door het gebruik van hoogwaardige stoffen, aan de zwaardere kant te zijn. Het grootste minpunt dat we hebben opgemerkt, is dat de maximale belastbaarheid beperkt is tot 15 kg.

Nuna Demi Grow

3. Cybex Priam

De Cybex Priam is de meest luxueuze kinderwagen in deze top 10. Hij straalt een unieke en persoonlijke stijl uit, waarbij elk detail volledig is uitgedacht. Alle aspecten zijn prachtig afgewerkt met lederachtige accenten, en je kunt hem combineren met een bijpassende wieg, zitje en autostoeltje. Bovendien is er ook de mogelijkheid om een cocon te gebruiken in plaats van een wieg, vergelijkbaar met de YOYO.

 

Wat opvalt aan de Priam is dat ondanks de luxueuze afwerking, het gewicht slechts 12,6 kg bedraagt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Demi Grow, die zwaarder is. Een ander handig kenmerk is dat je eenvoudig Cybex-autostoeltjes kunt gebruiken, zoals de Cloud Z.

 

Een echt minpunt is echter dat het zitje van de Priam slechts tot 17 kg gebruikt kan worden. Dit is aanzienlijk minder dan de 22 kg van veel andere kinderwagens in deze categorie.

 

Als dit geen belemmering vormt, is de Priam een prachtige kinderwagen met een opvallend design en uitstekende rij- en wendbaarheidseigenschappen. Bovendien kun je hem moeiteloos en compact met één hand inklappen.

Nuna Demi Grow

2. Joolz Day+

De Joolz Day+ vertegenwoordigt het hoogwaardige model kinderwagen van het Amsterdamse merk. Het is de meest comfortabele keuze binnen de Joolz-kinderwagens, met gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid als belangrijke kenmerken. Wat deze kinderwagen nog interessanter maakt, is dat de stof tegenwoordig vervaardigd wordt uit gerecyclede plastic flessen, wat bijdraagt aan zijn milieuvriendelijkheid.

 

Het aanzienlijke voordeel van de Day+ ten opzichte van de Cybex Priam is dat hij geschikt is voor kindjes tot 22 kilogram. Hierdoor kun je hem aanzienlijk langer als wandelwagen gebruiken. Bovendien is hij lekker compact en vouwt hij mooi en ruimtebesparend op. Echter, er is één nadeel – bij het inklappen rust hij op het handvat, wat tot beschadiging kan leiden als je hem op straat bij de auto inklapt.

 

De Joolz Day+ blinkt ook uit in comfort en rijprestaties. Zowel het zitje als de wieg bieden aangenaam comfort, en de kinderwagen manoeuvreert soepel – zowel in stedelijke omgevingen als in de natuur.

 

Wat betreft het ontwerp, hebben we wel enkele bedenkingen bij de traditionele draagbeugel van de wieg. Dit komt doordat je het zitje zelf moet transformeren vanuit de wieg, en deze beugel fungeert dan als een veiligheidsbeugel. Naast dat deze transformatieprocedure enigszins onhandig is, moet je de beugel ook altijd opzij schuiven om bij je kindje te kunnen. Bij andere reiswiegen kun je ze eenvoudig aan de zonnekap dragen. Niettemin heeft deze ombouwprocedure als voordeel dat je de wieg of het zitje niet apart hoeft op te bergen.

Joolz Day+

1. Bugaboo Fox 5

De Bugaboo Fox 5 heeft onze test als beste doorstaan en verdient wat ons betreft de titel van beste kinderwagen van 2023. Je kunt hier lezen hoe we de kinderwagens hebben getest. Deze versie 5, uitgebracht in maart 2023, verving de eerdere Fox 3 (zonder een Fox 4 tussenin). De vernieuwingen volgen elkaar snel op, want nog niet zo lang geleden hebben we een speciale blogpost geschreven over de verbeteringen in model 3 ten opzichte van de Fox 2.

 

Vergelijkbaar met de Day+ dien je bij de Fox 5 zelf het zitje om te bouwen vanuit de wieg. Dit aspect kan zowel als voordeel als nadeel worden gezien. Het vergt namelijk wat extra inspanning en afzonderlijk genomen bieden afzonderlijke wiegen vaak meer functionaliteiten. Toch resulteert deze aanpak in ruimtebesparing in huis en is het bovendien milieuvriendelijker. Echter, het betekent ook dat je te maken krijgt met een draagbeugel bij de wieg, die je opzij moet schuiven om bij je kindje te kunnen. Dit ervaren we als een werkelijk nadeel.

 

Desondanks is de Fox 5 een prachtige, hoogwaardige kinderwagen die uiterst comfortabel is, moeiteloos rijdt en er zeer aantrekkelijk uitziet. We hebben opgemerkt dat je hem zowel in stedelijke omgevingen als in de natuur zonder enige moeite kunt manoeuvreren. Dit is voornamelijk te danken aan het uitstekende frame en de doeltreffende vering, zowel op de wielen als op het frame.

 

Zowel het zitje als de wieg bieden een bijzonder comfortabele ervaring, met aangename stoffen en uitstekende ventilatiemogelijkheden. Dit maakt de Fox 5 niet alleen tot een comfortabele kinderwagen voor ouders, maar vooral ook voor hun kleintje. Bovendien is deze versie lichter en voordeliger dan de Joolz Day+.

Bugaboo Fox 5

De top 5 beste budget kinderwagens van 2023

5. Safety 1st Hello

De Safety 1st Hello kinderwagen valt zonder twijfel op als de meest betaalbare optie op deze hele pagina. Verwacht er dan ook geen uitgebreide luxe van, maar als je op zoek bent naar een eenvoudige budgetvriendelijke kinderwagen met zowel een zitje als een reiswieg, dan zou dit zeker een aantrekkelijke keuze kunnen zijn.

 

Deze kinderwagen biedt eigenlijk best een complete ervaring. Het is een 3-in-1 model, wat betekent dat je het kunt gebruiken met het zitje, de reiswieg of zelfs met een autostoeltje. De adapters voor een Maxi-Cosi worden zelfs kosteloos meegeleverd. Bij premium kinderwagens zou je alleen al voor dergelijke adapters aanzienlijk moeten betalen.

 

Het zitje is eenvoudig om te vormen tot een reiswieg, en vice versa. Een nadeel is dat er geen matrasje wordt meegeleverd voor de wieg. Dit ongemak wordt echter gecompenseerd door de gratis regenhoes – altijd handig, vooral in het herfstseizoen.

Voor een budgetvriendelijke kinderwagen biedt de Safety 1st Hello toch enkele premium functies, zoals een verstelbare duwstang en vering op de achterwielen. Met een gewicht van 12,1 kilogram is hij niet al te zwaar en hij kan redelijk compact worden ingeklapt. Ouders die deze kinderwagen gebruiken, zijn er over het algemeen zeer tevreden mee!

Safety 1st Hello

4. Baninni Otto

De Baninni Otto is een veelgekozen budgetvriendelijke kinderwagen. Hoewel hij iets duurder is dan de Safety 1st Hello, wordt hij geleverd inclusief een bijpassend autostoeltje van groep 0+. Dit maakt het tot een zeer aantrekkelijke kinderwagenset.

 

In vergelijking met de Hello heeft de Otto een wat hipper design. De olijfgroene kleur is helemaal in de mode en samen met het strakke frame geeft het zelfs een wat premium uitstraling. Wel moet worden opgemerkt dat de boodschappenmand bij deze wagen wat kleiner is.

 

Het bijgeleverde autostoeltje is eenvoudig, maar praktisch voor het eerste levensjaar van je kindje. Het uitkiezen van een autostoeltje kan behoorlijk ingewikkeld zijn, dus het is handig dat je nu in één keer klaar bent. Dit model wordt met de autogordel bevestigd, dus je hebt geen aparte (en kostbare) base nodig.

 

De kinderwagen is, net als de meeste in de top 5, geschikt tot een gewicht van 15 kilogram. Dit toont aan dat het om een budgetmodel gaat, omdat premium kinderwagens meestal een draaggewicht van 22 kg hebben.

Baninni Otto

3. Lionelo Amber

De Lionelo Amber kinderwagen is een uitzonderlijk complete set. Deze budgetvriendelijke kinderwagen wordt geleverd met een aparte reiswieg inclusief een zacht matrasje, het Astrid autostoeltje met universele adapters, een comfortabele voetenzak, een handige luiertas, een regenhoes en zelfs een klamboe!

 

Wat ons bijzonder aanspreekt aan dit model is de aanwezigheid van diverse premium functies. Bijvoorbeeld het feit dat je het zitje naar voren en naar achteren kunt plaatsen, wat niet vaak voorkomt bij goedkopere kinderwagens.

 

Een interessant detail is ook de keuze voor luchtbanden achter. In een tijd waarin veel premium kinderwagens massieve banden met PU-schuim gebruiken, bieden luchtbanden aanzienlijk meer comfort. Dit compenseert enigszins het feit dat de Lionelo Amber geen aparte vering heeft.

 

Het aluminium frame van de kinderwagen is zelfs geschikt voor kindjes tot 22 kilogram, wat opnieuw een premium eigenschap is. Al met al vinden wij dat dit een zeer aantrekkelijke kinderwagenset is, zeker gezien de prijs. De reviews van gebruikers ondersteunen ons standpunt hierin.

Lionelo Amber kinderwagen

2. Maxi-Cosi Zelia S Trio

De Maxi-Cosi Zelia S Trio is een opvallend betaalbare kinderwagen van het merk Maxi-Cosi. Het is een positieve ontwikkeling dat dit gerenommeerde merk ook een budgetvriendelijke optie aanbiedt in hun assortiment. De Zelia S is een prettige kinderwagen die een degelijke kwaliteit uitstraalt en comfortabel rijdt.

 

Deze set wordt geleverd als een complete 3-in-1 kinderwagen, inclusief het Cabriofix S i-size autostoeltje. Dit autostoeltje bevindt zich op de 10e plek in onze lijst van autostoeltjes en is geschikt voor de eerste 12 maanden. Hoewel het stoeltje beperkte verstelmogelijkheden heeft, is het wel zeer licht van gewicht.

 

Net als bij de Lionelo Amber wordt de Zelia geleverd als een uiterst complete set, inclusief een handige luiertas en een regenhoes die goed bij de kinderwagen passen. De reiswieg kan worden omgebouwd tot zitje, een kenmerk dat ook bij premium modellen zoals die van Bugaboo wordt gezien. Dit ombouwen vergt enige inspanning, maar het heeft als voordeel dat je de reiswieg niet apart hoeft op te bergen wanneer je deze na ongeveer een half jaar niet meer gebruikt.

 

Een ander positief aspect van dit model is de ruime boodschappenmand. Deze loopt over de volledige breedte en lengte van het onderstel. Daarnaast is de kinderwagen licht van gewicht (9,5 kg) en heeft hij een draagvermogen tot maximaal 22 kg. We waarderen ook de Kinderkraft Xmoov, die nog iets beter wordt beoordeeld, maar de verschillen zijn klein en de keuze zal vooral afhangen van persoonlijke voorkeur.

Maxi-Cosi Zelia S Trio

1. Kinderkraft Xmoov

De Kinderkraft Xmoov wordt door ons als de beste budget kinderwagen van 2023 beschouwd. Als je op zoek bent naar een voordelige kinderwagen en het liefst meteen een complete set wilt hebben, dan is dit zeker een aantrekkelijke optie.

 

De Xmoov onderscheidt zich van de Zelia S Trio doordat hij naar onze mening iets meer comfort biedt tijdens het rijden. Dit komt doordat hij achter grote luchtbanden heeft en voorwielen met vering. Hierdoor is de kinderwagen wel wat groter van formaat. Bovendien is de set nog completer, met extra toevoegingen zoals een klamboe en een bekerhouder.

 

De hoogte van de duwbeugel is verstelbaar, wat op zich handig is. Echter, in tegenstelling tot duurdere kinderwagens kan deze beugel niet uitschuiven. Dit kan leiden tot een ongewenst dichtere positie bij de kinderwagen als je lange benen hebt.

 

Houd er rekening mee dat bij deze betaalbare kinderwagens de reiswieg niet los van de kinderwagen kan worden gebruikt, bijvoorbeeld om je baby binnenshuis verder te laten slapen. Dit komt doordat de reiswieg niet zelfstandig kan blijven staan. Ondanks dit punt biedt de Kinderkraft Xmoov kinderwagen met zijn hoge draagvermogen van maximaal 22 kg en zeer complete set een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kinderkraft Xmoov

Alle kenmerken van een kinderwagen

De selectie van kinderwagens is uitgebreid, en ze vervullen allemaal het doel om je baby van punt A naar B te vervoeren. Maar het is van belang om te realiseren dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de diverse kinderwagens.

De essentiële kenmerken van kinderwagens zijn onder andere:

 

Gewicht
– Kwaliteit van de constructie
– Materialen gebruikt
– Wielen
– Ophanging
– Langlebigheid
– Aanpasbaarheid van de zitting
– Bekleding van de zitting
– Eenvoudig opvouwbaar
– Gemakkelijk inklapbaar
– Verstelbare duwstang
– Zonnescherm
– Regenhoes
– Bekerhouder
– Parasolhouder
– Rijgedrag
– Wendbaarheid
– Capaciteit voor off-road gebruik
– Inclusief wieg
– Inclusief autostoeltje
– Bijpassende luiertas

Zo hebben wij de kinderwagens getest

Om onze lijst met de tien beste kinderwagens van dit moment samen te stellen, hebben we uiteraard grondig onderzoek verricht. Elk van deze kinderwagens is getoetst aan de vijf meest cruciale kenmerken van een kinderwagen. Deze vijf essentiële aspecten omvatten mobiliteit, gebruiksgemak, rijprestaties, opslagruimte en comfort.

 

Voor elk van deze aspecten hebben we een waardering toegekend op een schaal van 1 tot 10. Het gemiddelde van deze waarderingen bepaalt uiteindelijk de totaalscore. De gedetailleerde resultaten van deze grondige test vind je terug in het overzicht.

Mobiliteit

Mobiliteit draait om de mate waarin je de kinderwagen handig kunt opbergen, vervoeren en verplaatsen. Hierbij rijzen vragen als:

 

– Wat is het gewicht van de kinderwagen?
– Is de kinderwagen gemakkelijk op te tillen?
– Is de kinderwagen inklapbaar?
– Hoe compact wordt de kinderwagen wanneer deze is ingeklapt?
– Hoe vlot kun je de ingeklapte kinderwagen optillen?
– Is het eenvoudig om de kinderwagen in en uit een auto te tillen?

​Gemak

Gebruiksgemak speelt een cruciale rol bij de beoordeling van de kinderwagen. Hierbij draait alles om hoe intuïtief de kinderwagen is ontworpen en gebruikt kan worden. Tijdens deze evaluatie komen vragen aan bod als:

 

– Hoe eenvoudig is het om de kinderwagen in te klappen?
– Is het mogelijk om de kinderwagen met slechts één hand in te klappen?
– Hoe lang duurt het om de kinderwagen in te klappen?
– Blijft de ingeklapte kinderwagen op eigen kracht rechtop staan?
– Hoe moeilijk is het om het kinderzitje aan te passen?
– Is het bevestigen van het harnas gemakkelijk?
– Verloopt de overgang van reiswieg naar buggy soepel?
– Hoe zit het met de compatibiliteit van een autostoeltje?
– Is het zitje omkeerbaar?

Rijeigenschappen

Voor de beoordeling van de rijeigenschappen testen we de prestaties van de kinderwagen in zijn beoogde omgeving: het vervoeren van een baby! In deze fase van de test onderzoeken we zaken als:

 

– Hoe gedraagt de kinderwagen zich op trottoirs?
– Hoe navigeert de kinderwagen op onverharde paden?
– Hoe beweegt de kinderwagen zich in drukke winkelstraten?
– Wat is de draaicirkel van de kinderwagen?
– Welk type banden zijn op de kinderwagen gemonteerd?
– Bieden de banden enige vorm van vering?
– Is het mogelijk om tussen verschillende rijstanden te schakelen?
– Hoe presteert de kinderwagen op sneeuw en natte wegen?
– Is de rem eenvoudig te bedienen en effectief?
– Kan de duwbeugel worden omgedraaid?

Opbergruimte

Dit aspect spreekt voor zich: we onderzoeken de opbergruimte van de kinderwagen. De kinderwagen fungeert vaak als metgezel bij het winkelen en vereist ruimte voor allerlei benodigdheden. Daarom beoordelen we dit segment van de test aan de hand van vragen zoals:

 

– Wat zijn de afmetingen van de opbergmand?
– Wat is de capaciteit van de opbergmand?
– Is de opbergmand gemakkelijk toegankelijk?
– Zijn er extra opbergvakken beschikbaar?
– Zijn er haken om een luiertas aan te hangen?

Comfort

In het kader van het comfortgedeelte beoordelen we zowel het comfort voor de baby als voor de gebruiker. Binnen deze categorie stellen we vragen zoals:

 

– Hoe voelt de voering van de reiswieg aan?
– Hoe is het gevoel van de stof in de buggy?
– Hoe comfortabel is het zitten in de kinderwagen?
– Zijn de rugleuning en voetsteun goed verstelbaar?
– Biedt de stof voldoende ademend vermogen en luchtcirculatie?
– Leveren de banden en eventuele vering een comfortabele rijervaring op?
– Is de duwbeugel verstelbaar in hoogte?
– Biedt de kinderwagen aanpassingsmogelijkheden voor de gebruiker?
– Is er een houder voor een paraplu of drankflesje?
– Is er een kijkvenster in de zonnekap?
– Hoe effectief is de bescherming tegen regen en wind?