Koopadvies: de beste elektrische bakfiets met een baby

elektrische-bakfiets

Een bakfiets is een fantastisch vervoermiddel om samen met je kinderen op avontuur te gaan. Het biedt veel ruimte voor meerdere kinderen en al je benodigdheden. Echter, het kan behoorlijk zwaar zijn om te trappen, vooral als de bakfiets volgeladen is. Gelukkig biedt een elektrische bakfiets veel ondersteuning tijdens het fietsen, maar deze zijn vaak wel wat duurder. Het kiezen van de juiste bakfiets kan een uitdaging zijn, maar we helpen je graag op weg. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over bakfietsen, zodat je gemakkelijk jouw favoriete model kunt vinden!

Elektrische bakfiets vs. normale bakfiets

Het aantal elektrische fietsen is de laatste jaren sterk toegenomen. In 2020 was er zelfs een stijging van 30% in de verkoop van elektrische fietsen. Opvallend is dat de helft van alle nieuw verkochte fietsen nu elektrisch is!

 

Als je van plan bent om een bakfiets te kopen, is het zeker de moeite waard om te overwegen of je een elektrische bakfiets wilt. Vooral bij een bakfiets kan een elektrische motor echt een verademing zijn, gezien het gewicht en de omvang van de fiets.

 

Om je volledig te overtuigen, is het aan te raden om een proefrit te maken op zowel een elektrische bakfiets als een bakfiets zonder motor. Zo kun je zelf het verschil ervaren en beslissen of het prijsverschil het voor jou waard is.

 

Als je geïnteresseerd bent in elektrische fietsen, kun je via de links op deze website de verschillende modellen bekijken en aanschaffen bij bol.com en/of amazon.nl. Als je iets koopt via deze links, kan het zijn dat wij een commissie ontvangen, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om deze site voort te laten bestaan! Meer informatie is beschikbaar via de verstrekte links.

Urban Arrow bakfiets

Volgens onze mening behoren de prachtigste bakfietsen tot die van Urban Arrow. Urban Arrow is een Nederlands bedrijf dat in 2010 is opgericht. Hun doel is om het vervoer in steden te revolutioneren en daarin zijn ze zeer succesvol gebleken! Naast elektrische bakfietsen voor vracht en bedrijven, staat vooral het Family-model bekend.

Urban Arrow Family

De Urban Arrow Family is de elektrische bakfiets van dit merk en als de vervoerder van de toekomst is hij uitsluitend beschikbaar in een elektrisch model. Het is werkelijk een fantastische bakfiets. Fietsen op de Urban Arrow brengt veel plezier voor zowel jou als voor iedereen die in de bak plaatsneemt, of het nu je kinderen, honden of partner zijn.

De kwalitatieve Urban Arrow heeft wel een prijskaartje van ongeveer 5000 euro, maar daar krijg je heel wat voor terug:

 

 • Keuze uit de Active, Performance of Cargo line motor / fiets
 • Accu van 400 Wh of 500 Wh
 • Soepel sturen met het enkele voorwiel
 • Bosch Purion display
 • Enviolo versnellingssysteem
 • Schijfremmen
 • Keuze uit zwart of wit
 • Gewicht fiets: 51 kilogram
 • Maximale belading bak: 125 kilogram
Urban Arrow Family
Elektrische bakfiets

Vogue bakfiets

De bakfietsen van Vogue zijn ook geliefd. Dit Nederlandse merk is al actief sinds 2007 en staat bekend om hun meer betaalbare (bak)fietsen. De elektrische bakfietsen van Vogue zijn verkrijgbaar voor prijzen tussen de 2.000 en 3.000 euro.

Vogue Troy bakfiets

De Troy bakfiets is een betaalbare elektrische alleskunner. Hij beschikt over een ruime laadbak waar wel 4 kinderen in passen en heeft een actieradius van ongeveer 50 kilometer. In tegenstelling tot de Urban Arrow Family heeft de Troy bakfiets 3 wielen en wordt de gehele laadbak bestuurd. Dit zorgt voor een andere fietservaring, waarbij persoonlijke voorkeuren een rol spelen. Met een prijs van €2049 is het de meest betaalbare elektrische bakfiets van het merk Troy.

vogue troy bakfiets

Vogue Carry 3

De Vogue Carry 3 is het meest luxe model van de elektrische bakfietsen van Vogue. Deze fiets is voorzien van een krachtige middenmotor en heeft in de bak twee comfortabele bankjes geplaatst. Ten opzichte van de Troy is de Vogue Carry 3 net iets luxer en mooier afgewerkt, met onder andere een prachtig vormgegeven bak. Daarnaast heeft deze fiets ook een grotere actieradius van maar liefst 70 kilometer.

vogue carry 3

Marktplaats elektrische bakfiets

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Oude bakfiets te koop: tweedehands bakfiets kopen

Dat klopt inderdaad! Goedkope bakfietsen kunnen vaak van mindere kwaliteit zijn en sneller slijten, vooral als ze veel buiten in de regen staan. Bij tweedehands bakfietsen is het zeker aan te raden om te kijken naar gerenommeerde merken die bekend staan om hun goede kwaliteit en duurzaamheid. Deze merken gebruiken betere materialen en bouwen de fietsen steviger, waardoor ze ook tweedehands nog in goede staat kunnen zijn. Het is belangrijk om goed op te letten en te inspecteren voordat je een tweedehands bakfiets koopt, zodat je zeker weet dat je een degelijke en betrouwbare fiets krijgt, zelfs als deze al gebruikt is.

Bakfiets test

Absoluut! Het doen van proefritjes is een essentieel onderdeel van het kopen van een bakfiets. Door zelf een testrit uit te voeren, krijg je een goed gevoel voor hoe de fiets fietst en of het aan je verwachtingen voldoet. Het is een uitstekende manier om te ontdekken welke bakfiets het beste bij jou en je behoeften past.

Marktplaats elektrische bakfiets

Kijk ook eens bij:

 • Onderweg

 • Spelen

 • Slapen

 • Verzorging

 • Overig

Geraadpleegde bronnen: