De beste dubbele buggy? Koopadvies & top 5 2023

dubbele buggy

Wanneer je een tweeling hebt of een baby en een peuter, komt er een moment waarop je een dubbele buggy nodig hebt. Deze staan meestal bekend als duo buggy’s of tweeling buggy’s. Met deze buggy’s kun je gemakkelijk samen op pad gaan. Maar waar dien je allemaal op te letten voordat je er een aanschaft, en welke duo buggy’s behoren volgens ons tot de beste opties van dit moment? Neem gerust de tijd om de informatie op deze pagina te bekijken en ontdek jouw favoriete tweeling buggy in onze top 5 van 2023!

Wat is een duo of tweeling buggy?

Een buggy is een lichte, opvouwbare wandelwagen die bedoeld is voor baby’s tot peuters. Meestal fungeert een buggy als een compacte en handige aanvulling op een kinderwagen, vanaf het moment dat je geen gebruik meer maakt van een reiswieg. Een buggy is namelijk het meest geschikt wanneer een kindje zelfstandig rechtop kan zitten. Voor pasgeborenen is een buggy meestal nog niet geschikt. Vanwege de compacte en lichtgewicht eigenschappen is een buggy een handig vervoermiddel voor kinderen wanneer je onderweg bent en een volledige kinderwagen niet nodig is.

 

Een duo buggy of tweeling buggy is in essentie gewoon een dubbele buggy die bedoeld is voor twee kinderen. Dit kan handig zijn als je twee kinderen hebt die dicht in leeftijd zitten, of als je een tweeling hebt. Bij een duo kinderwagen kan er nog variatie zijn in het gebruik voor tweelingen of duo’s, waarbij bijvoorbeeld één kind in een reiswieg kan liggen terwijl de ander zit. Bij duo- of tweeling buggy’s is dit onderscheid niet van toepassing, omdat beide kinderen zittend worden vervoerd. In feite zijn een duo buggy en een tweeling buggy hetzelfde. Beiden zijn gewoon dubbele buggy’s.

 

Natuurlijk kun je ook een kinderwagen als een buggy gebruiken, maar kinderwagens zijn meestal groter en zwaarder dan buggy’s. Wel is er de laatste tijd een trend waarbij buggy’s steeds robuuster en comfortabeler worden. Hierdoor nemen ze een deel van de rol van kinderwagens over, vooral als ze gecombineerd kunnen worden met een reiswieg of autostoeltje. Deze ontwikkeling juichen we toe, maar het maakt de buggy’s wel zwaarder en daardoor iets minder wendbaar.

Koopadvies: belangrijke kenmerken van een duo buggy

Als je je aan het oriënteren bent voor een dubbele buggy, dan zijn er een aantal punten waar je op kan letten voor de eventuele aanschaf. Hieronder hebben wij de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet:


 

 • Zitjes voor- of naast elkaar

 • Rijeigenschappen

 • Breedte of lengte

 • Gewicht

 • Inklapbaarheid

 • Aantal wielen

 • Duwstang

 • Opbergruimte

 • Gebruikte materialen

 • Comfort kinderen

 • Comfort ouders

 

Het voornaamste onderscheid tussen diverse duo buggy’s ligt in de positionering van de zitjes, namelijk voor- of naast elkaar. Dit heeft een aanzienlijke invloed op de rijeigenschappen en is derhalve een cruciale overweging. De totale breedte of lengte verschilt aanzienlijk, waardoor je moet kiezen tussen een langer, maar smaller model of een kortere, maar bredere buggy. Een langer en smaller model neemt minder ruimte in beslag op trottoirs of in drukke stadsgebieden, maar is aanzienlijk lastiger te manoeuvreren dan een tweelingbuggy met zij-aan-zij zitjes. Hoewel deze breder zijn, zijn ze over het algemeen comfortabeler om mee te rijden. Niet te vergeten: wanneer de zitjes naast elkaar zijn, kunnen broertjes en/of zusjes veel gezelliger naast elkaar zitten dan wanneer ze achter elkaar zouden zitten. In het laatste geval kunnen ze elkaar niet zien en missen ze de kans om samen de wereld te ontdekken. Dit is een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor een duo buggy met zij-aan-zij zitjes.

 

Daarnaast is het van belang om te letten op het gewicht van de buggy en de mogelijkheid om deze gemakkelijk en compact in te klappen. Een zwaardere buggy biedt vaak meer comfort en betere rijeigenschappen dan een lichtere variant, maar is minder handig en mobiel bij het opvouwen en tillen. Over het algemeen is een zwaardere buggy steviger dan een lichtere buggy in dezelfde prijsklasse. Ook het aantal wielen speelt een rol, want meer wielen betekent niet automatisch betere rijprestaties. Persoonlijk vinden we minder wielen vaak beter dan meer, omdat dit resulteert in minder rolweerstand.

 

De rijeigenschappen en jouw comfort worden eveneens aanzienlijk beïnvloed door de duwstang. Een enkele duwstang is gemakkelijker met één hand te hanteren en biedt meer flexibiliteit in handpositie dan een buggy met meerdere losse handvatten. Bovendien kan het handig zijn om, vergelijkbaar met een kinderwagen, ruime opbergruimte in de boodschappenmand te hebben.

 

Veel van de bovengenoemde aspecten dragen uiteindelijk bij aan het comfort van zowel de kinderen die in de buggy zitten als de ouders die de buggy voortduwen. Het is natuurlijk van groot belang dat de buggy comfort biedt voor zowel de ouder als de kinderen. Denk daarom goed na en richt je niet uitsluitend op het comfort van het kind. De gebruikte materialen hebben op hun beurt invloed op de duurzaamheid, het zit- en duwcomfort, en de esthetiek van de tweeling buggy.

 

Om je te ondersteunen bij je aankoop, hebben we de meest populaire modellen voor je getest. Hieronder presenteren we ons overzicht van de vijf beste duo buggy’s van 2023. We hopen dat dit je helpt bij het maken van een weloverwogen keuze – veel succes en geniet ervan!

 

Via de links bij de producten kan je de duo & tweeling buggy’s verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

De top 5 beste duo (tweeling) buggy's van 2023!

5. Baninni Adige​

De Baninni Adige presenteert zich als een prachtig vormgegeven tweeling buggy. De zitjes zijn uiterst comfortabel en beschikken elk over een individuele zonnekap en aparte beschermbeugels. Dit komt van pas wanneer het ene kindje iets anders verlangt dan het andere. Opvallend is dat de Adige hetzelfde ontwerp deelt als zijn duurdere tegenhangers, de Rolo X2 en de Kooper X2.

 

Bovendien is de Adige duo buggy met een gewicht van 11,6 kilogram heerlijk licht. Dit lichte karakter komt ook naar voren in hoe gemakkelijk hij – voor een tweeling buggy – behoorlijk compact kan worden ingeklapt. Hierdoor neemt hij in ingeklapte staat relatief weinig ruimte in beslag. Samen met de enkele duwstang, de zes soepel rollende wielen en de fraaie materiaalkeuze resulteert dit in een zeer prettige buggy voor dagelijks gebruik.

 

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de zitjes een maximaal gewicht van 15 kilogram per zitje aankunnen. Dit is identiek aan de Chicco Ohlala en de Joie Aire, maar beduidend lager dan bij de Luxe Rolo X2 (tot 22 kg) en de Kooper X2 (tot 25 kg). Een minpunt volgens sommige gebruikers van deze buggy is dat de zitjes niet volledig rechtop kunnen staan, waardoor kindjes altijd iets naar achteren leunen. Daarnaast is niet iedereen even tevreden over de stevigheid van de buggy. Dit zijn redenen waarom wij de Adige op de vijfde plaats hebben gezet.

 

Afmetingen: Breedte 76 cm

Gewicht: 11,6 kg

Geschikt tot: 15 kilogram.

Baninni Adige

4. Chicco Ohlala Twin

De Chicco Ohlala Twin mag dan misschien niet de meest esthetisch aantrekkelijke duo buggy zijn, het is ongetwijfeld een uiterst praktische buggy met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Sterker nog, het is veruit de lichtste dubbele buggy in deze verzameling, met een opmerkelijk gewicht van slechts 8 kilogram. Dit gewicht is zeer laag voor een tweeling buggy.

 

De zitjes bieden comfort en kunnen individueel goed worden aangepast; de rugleuning kan volledig plat worden gelegd. Met een breedte van 78 cm is hij iets breder dan de Baninni, maar dit extra beetje breedte komt de comfort van de kindjes ten goede. Zolang de breedte van de buggy onder de 80 cm blijft, past hij door de meeste deuropeningen.

 

Bovendien zijn veel ouders enthousiast over het gemak waarmee de buggy rijdt; je kunt de Ohlala Twin vrij eenvoudig met één hand besturen, wat een zeer prettige eigenschap is. En ondanks het lage gewicht zijn de algemene indrukken positief over de kwaliteit en stevigheid ervan.

 

Afmetingen: Breedte 78 cm

Gewicht: 8,0 kg

Geschikt tot: 15 kilogram.

Chicco Ohlala Twin

3. Joie Aire Twin

De Joie Aire Twin combineert voor ons het praktische van de Ohlala met een aantrekkelijker ontwerp zoals bij de Baninni. Je zou verwachten dat deze duo buggy duurder is, maar het tegenovergestelde is juist waar.

 

De buggy biedt een prettige rijervaring, is goed geveerd en heeft comfortabele zitjes die individueel verstelbaar zijn, van volledig plat tot helemaal rechtop. Echter, een nadeel is de enkele beschermbeugel. Het zou handiger zijn geweest als deze voor elk zitje afzonderlijk verwijderd kon worden.

 

Kortom, het is gewoon een degelijke buggy voor een mooie prijs, vooral als je op zoek bent naar een betaalbare duo buggy. Daarom staat deze buggy op de derde plaats in deze lijst. Met een breedte van 76 cm is hij lekker smal en hij rijdt uitstekend.

 

Afmetingen: Breedte 76 cm

Gewicht: 11,8 kg

Geschikt tot: 15 kilogram.

Joie Aire Twin

2. Deryan Rolo X2

De Deryan Rolo X2 is een zeer geliefde dubbele buggy en dit zou mogelijk te danken kunnen zijn aan het feit dat Deryan een gerenommeerd Nederlands merk is, bekend om hun handige reisbedjes. De Rolo X2 is een voortreffelijke duo buggy die, naar onze mening, iets onderdoet voor de Kooper X2, maar tegelijkertijd aanzienlijk betaalbaarder is.

 

De buggy heeft een vergelijkbaar dynamisch uiterlijk als de Baninni, maar straalt een hoogwaardigere kwaliteit uit. Dit wordt deels bewerkstelligd doordat de zitjes elk een gewicht tot 22 kilogram kunnen dragen. Hij manoeuvreert soepel, is goed wendbaar en kan moeiteloos met één hand worden ingeklapt.

 

Ouders die gebruik maken van de Deryan Rolo X2 zijn bijzonder enthousiast en positief gestemd – ze geven de buggy gemiddeld zelfs 4.9 / 5 sterren. Hoewel wij de Kooper X2 nog iets beter vinden, heeft de Rolo een aantrekkelijker design, wat natuurlijk ook een belangrijke factor kan zijn!

 

Breedte: 77 cm

Gewicht: 11,8 kg

Geschikt tot: 22 kilogram.

Deryan Luxe Rolo X2 Dubbele Buggy

1. Joovy Kooper X2

De Joovy Kooper X2 verdient naar onze mening absoluut de titel van beste duo- of tweelingbuggy van 2023. Dit gaat echter wel hand in hand met het feit dat het ook meteen de duurste dubbele buggy is in dit overzicht. Als je echter de middelen hebt, geloven we dat het de investering zeker waard is.

 

De Kooper is uitgerust met royaal bemeten wielen die soepel rollen en uitstekend gedempt zijn, wat hem zeer wendbaar en toch licht van gewicht maakt. Bovendien kan de Kooper X2 in slechts enkele seconden eenvoudig worden ingeklapt en blijft hij zelfstandig rechtop staan. Het enige minpunt is dat hij ingeklapt niet bijzonder compact is. Verder is aan vrijwel alle details gedacht, waardoor hij een klasse boven de andere duo-buggy’s in dit overzicht uitsteekt. Denk aan individuele dienbladen met bekerhouders, ruime en comfortabele zitjes die elk tot 25 kg kunnen dragen, plus het rijcomfort en de stabiliteit van de buggy.

 

Ouders zijn over het algemeen ook buitengewoon enthousiast en waarderen de Joovy Kooper X2 met 4,9 van de 5 sterren. Een ander groot voordeel is dat hij geschikt is voor grotere kinderen tot 25 kilogram, wat gunstig is als je kinderen hebt met een aanzienlijk leeftijdsverschil.

 

Breedte: 77 cm

Gewicht: 12,7 kg

Geschikt tot: 25 kilogram.

Joovy Kooper X2

Ook leuk

X Adventure Duo

Deze dubbele buggy van X Adventure heeft precies het uiterlijk dat je zou verwachten van een eenvoudige tweeling buggy. Het is een eenvoudige en traditionele vouwbuggy die je net als een paraplu inklapt. Met een gewicht van 12,5 kilo is hij behoorlijk licht.

 

Het is vooral een praktische duo buggy tegen een betaalbare prijs. Je kunt de zit- en ligstanden van de twee zitjes onafhankelijk van elkaar aanpassen. Het inklappen gaat moeiteloos en hij vouwt mooi compact op.

 

Elke stoel heeft ook zijn eigen opbergmandje, waardoor je de spullen van je kinderen handig gescheiden kunt houden. Wat wij als een nadeel beschouwen, zijn de drie aparte duwstangen die meestal twee handen vereisen. Desondanks zijn er genoeg ouders die dit juist handig vinden.

 

Consumenten zijn vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding behoorlijk tevreden en waarderen hem met 4 van de 5 sterren. Wel zijn de zittingen een beetje aan de smalle kant, wat nadelig kan zijn als je kinderen wat groter worden. Maar dit draagt wel weer bij aan zijn compacte formaat.

X Adventure Duo

Koelstra Simba Twin T4

De Koelstra Simba Twin T4 heeft dezelfde vormgeving als de X Adventure Duo, maar hij is wat luxer en hoogwaardiger ontworpen. Dit vertaalt zich ook in de prijs, want hij is meteen twee keer zo duur. Hiermee bevindt hij zich in dezelfde prijsklasse als de Baninni Adige. Het is een echte paraplu buggy met twee afzonderlijk verstelbare zitjes.

 

De gebruikte materialen zijn van goede kwaliteit en de duo buggy is stevig ontworpen voor duurzaamheid. Dit betekent dat hij niet snel beschadigt en lang meegaat, wat de hogere prijs voor een paraplu model duo buggy zou rechtvaardigen. Toch is niet iedereen even tevreden in de praktijk.

 

Soms kunnen de gespen van de riempjes losraken en de zonnekap zit niet altijd stevig vast, waardoor deze ook los kan raken. Gezien de betere prijs-kwaliteitverhouding van de X Adventure duo buggy, lijkt dit naar ons idee een betere keuze als je op zoek bent naar een paraplu model duo buggy.

Koelstra Simba Twin T4

Joovy Scooter X2​

De Joovy Scooter X2 is een vrij unieke dubbele buggy omdat hij eigenlijk ontworpen is als een enkele buggy met twee zitjes. Hij valt op door zijn grote enkele zonnekap, enkele beugel en dubbele voorwielen. Het is eigenlijk een grote buggy waarin twee zitjes zijn geïntegreerd.

 

De zitjes van de dubbele Joovy buggy zijn afzonderlijk verstelbaar. Ze zijn ruim en kunnen elk een kind tot 20 kilogram dragen. De grote enkele duwstang maakt het prettig om de buggy te duwen, zelfs met één hand. Dit is vooral merkbaar wanneer je het vergelijkt met de paraplubuggy’s van Xadventure of Koelstra.

 

Ouders zijn erg tevreden over de Scooter X2 en geven hem een waardering van 4,4 van de 5 sterren. Ze vinden de buggy gebruiksvriendelijk, gemakkelijk met één hand in te klappen en waarderen de ruime opbergruimte van de XL boodschappenmand.

 

Toch heeft de Joovy Scooter X2 ook enkele duidelijke nadelen. Met een gewicht van 13,6 kilogram is hij relatief zwaar, en de zonnekap en slaapkap zijn niet afzonderlijk verstelbaar per zitje. Het grootste nadeel is waarschijnlijk dat hij niet echt compact kan worden ingeklapt. Zelfs in ingeklapte toestand neemt hij het grootste deel van de meeste kofferbakken in beslag.

Joovy Scooter X2