De beste baby draagzak? Koopadvies & top 10 2023

baby draagzak

Een draagzak is een fantastische manier om je baby veilig mee te nemen op allerlei avonturen. Met een draagzak draag je je kindje in een speciale zak op je buik of rug. Deze draagzakken zijn erg populair en er zijn tegenwoordig talloze verschillende modellen verkrijgbaar van diverse merken. Om je te helpen bij het kiezen van de beste draagzak, bieden we hier alle informatie die je nodig hebt. Met onze handige koopadviezen en de draagzak top 10 van 2023, kun je gemakkelijk een geschikte draagzak vinden die perfect bij jou en je kindje past.

Wat is een baby draagzak?

Precies zoals de naam al aangeeft, is een babydraagzak simpel gezegd een zak om je baby in te dragen. Maar natuurlijk is het veel meer dan alleen een gewone tas. Een draagzak is speciaal ontworpen om je baby op een veilige en comfortabele manier dicht bij je te dragen.

 

Je draagt de draagzak op je lichaam, meestal op je buik, maar het kan ook op je rug of heup. Vervolgens plaats je je baby in de draagzak, waardoor je hem of haar met je lichaam kunt dragen en beide armen vrij hebt.

 

Dit maakt een draagzak een geweldig hulpmiddel om samen met je baby op avontuur te gaan, of dat nu in de stad is of in de natuur. Met een draagzak kun je altijd veel plezier beleven en genieten van kostbare momenten met je baby!

Verschil tussen een draagzak en een draagdoek

Je hebt helemaal gelijk! Draagzakken en draagdoeken zijn beide bedoeld om je baby op je lichaam te dragen, maar ze verschillen in de manier waarop ze worden bevestigd en gebruikt.

 

Een draagzak is inderdaad geavanceerder en heeft gespen en verstelmogelijkheden om hem goed op maat te maken voor jou en je baby. Dit maakt het gemakkelijk om de draagzak snel aan en uit te doen, zonder dat je hem elke keer opnieuw hoeft te knopen. Het gebruik van een draagzak is vaak handiger en sneller, vooral als je onderweg bent.

 

Aan de andere kant bestaat een draagdoek simpelweg uit een stuk doek en vereist wat meer handelingen om hem correct te knopen. Hierdoor kan het in het begin wat oefening vergen om de draagdoek goed te gebruiken. Het knopen van een draagdoek kan wel wat meer tijd kosten, vooral als je dit niet gewend bent. Maar zodra je de knooptechnieken onder de knie hebt, kan het dragen van een draagdoek erg comfortabel en ergonomisch zijn voor zowel de ouder als de baby.

 

Beide opties hebben dus hun voor- en nadelen, en het hangt af van je persoonlijke voorkeur en behoeften welke je het liefst gebruikt. Sommige ouders geven de voorkeur aan het gemak van een draagzak, terwijl anderen de charme en ergonomie van een draagdoek verkiezen. Het is belangrijk om te experimenteren en te ontdekken welke optie het beste bij jou en je baby past.

Verschillende soorten draagzakken

Precies! Bij het kiezen van een baby draagzak zijn er verschillende kenmerken en eigenschappen om rekening mee te houden, zodat je de draagzak kunt vinden die het beste bij jou en je baby past. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken om op te letten:

 

 1. Draagpositie: De draagzakken kunnen verschillende draagposities bieden, waaronder:

  • Buikdrager: Hierbij draag je je baby op je buik, met het gezicht naar jou toe of naar voren gericht.
  • Rugdrager: Hierbij draag je je baby op je rug, wat handig kan zijn als je wat meer bewegingsvrijheid wilt.
  • Heupdrager: Hierbij draag je je baby op je heup, wat handig kan zijn voor kortere draagmomenten.
  • Combinatie: Sommige draagzakken bieden meerdere draagposities, zodat je kunt afwisselen naar gelang je behoeften.
 2. Gewichtscapaciteit: Draagzakken hebben verschillende gewichtslimieten, en het is belangrijk om er een te kiezen die geschikt is voor het gewicht van je baby. Let op de aangegeven maximale gewichtscapaciteit bij het kiezen van een draagzak.

 3. Bevestigingsmogelijkheden: De draagzakken kunnen verschillende bevestigingsmogelijkheden hebben, waaronder:

  • Schouderbanden: Draagzakken met alleen schouderbanden kunnen gemakkelijk over je schouders worden getrokken.
  • Schouder- en rugbanden: Draagzakken met zowel schouder- als rugbanden bieden extra ondersteuning en stabiliteit.
  • Schouder-, rug- en heupbanden: Draagzakken met meerdere banden kunnen extra comfort bieden, vooral bij langdurig dragen.
 4. Manier van aantrekken: Sommige draagzakken trek je over je hoofd heen aan, vergelijkbaar met een vest, terwijl andere draagzakken kunnen worden aangetrokken als een jas met gespen en riemen.

Het is belangrijk om te overwegen welke draagpositie en bevestigingsmogelijkheden het meest comfortabel en praktisch voor jou zijn. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de draagzak geschikt is voor het gewicht van je baby en dat de manier van aantrekken gemakkelijk en handig voor je is. Het uitproberen van verschillende draagzakken en passen met je baby kan helpen om de beste keuze te maken.

Wat is de juiste maat draagzak?

Dat klopt! De meeste draagzakken zijn inderdaad one size en kunnen worden aangepast aan de drager en de grootte van de baby. Dit maakt ze veelzijdig en geschikt voor verschillende lichaamstypes. Het is belangrijk om de draagzak goed af te stellen, zodat zowel jij als je baby comfortabel en goed ondersteund worden tijdens het dragen.

Hier zijn enkele belangrijke verstelmogelijkheden die je vaak tegenkomt bij draagzakken:

 

1. Schouderbanden: De schouderbanden kunnen worden versteld om ervoor te zorgen dat de draagzak goed op je schouders zit en dat het gewicht goed verdeeld wordt.

2. Heupband: De heupband is vaak verstelbaar en zorgt voor extra ondersteuning en stabiliteit. Door de heupband strakker of losser te maken, kun je de draagzak hoger of lager op je lichaam dragen.

3. Beenopeningen: Veel draagzakken hebben verstelbare beenopeningen, zodat je de breedte kunt aanpassen aan de grootte van je baby. Dit zorgt voor een ergonomische houding en ondersteuning van de heupen en benen van de baby.

4. Rugpand: Het rugpand van de draagzak kan meestal in hoogte worden aangepast, zodat je baby goed wordt ondersteund en de juiste houding heeft.

 

Het is inderdaad een goed idee om de instructies van de fabrikant te volgen bij het instellen en gebruiken van de draagzak. Zo kun je ervoor zorgen dat de draagzak veilig en comfortabel is voor jou en je baby. Het kan ook handig zijn om te oefenen met het aantrekken van de draagzak voordat je je baby erin plaatst, zodat je vertrouwd raakt met de verstelmogelijkheden.

Een draagzak op je buik of op je rug dragen?

Je hebt helemaal gelijk! Voor pasgeboren baby’s en jonge baby’s is het aan te raden om ze in een draagzak of draagdoek op je buik te dragen, met het gezichtje naar je toe. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele positie waarbij je goed zicht hebt op je baby. Het is belangrijk om de ergonomie in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat de benen van de baby in de “kikkerhouding” zijn geplaatst, waarbij de knietjes hoger zitten dan de billen. Dit zorgt voor een gezonde ontwikkeling van de heupen.

 

Het dragen op je buik biedt ook de mogelijkheid om een sterke emotionele band met je baby op te bouwen, omdat je voortdurend in contact bent met elkaar.

 

Wanneer je kindje wat ouder en sterker is, en zelfstandig rechtop kan zitten, kun je overwegen om hem/haar op je rug te dragen. Dit kan handig zijn als je meer bewegingsvrijheid wilt hebben, bijvoorbeeld tijdens het wandelen of wanneer je langere afstanden aflegt. Het is inderdaad lichter om je kindje op je rug te dragen, maar je verliest het directe zicht op je baby. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kindje goed ondersteund wordt en dat de draagzak of draagdoek geschikt is voor het dragen op de rug.

 

Het is altijd verstandig om de instructies van de fabrikant te volgen en te zorgen voor een ergonomische houding voor je baby, ongeacht of je op de buik of op de rug draagt. En vergeet niet dat de meeste kinderen het dragen op de buik vaak ook nog steeds prettig vinden, zelfs als ze al oud genoeg zijn om op de rug te worden gedragen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en comfort voor zowel ouder als kind.

Artipoppe draagzak: de hoge prijs waard?

De prijs van een draagzak, inclusief die van Artipoppe, kan inderdaad sterk variëren, afhankelijk van het merk, het materiaal, het design en andere factoren. Artipoppe staat bekend om zijn prachtige en unieke designs, en het merk heeft zeker zijn fans en volgers vanwege de esthetiek en het luxe gevoel dat het biedt.

 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de prijs van een draagzak niet altijd een directe indicatie is van de kwaliteit of functionaliteit. Er zijn inderdaad veel uitstekende draagzakken op de markt die betaalbaarder zijn en nog steeds van hoge kwaliteit zijn. Een hogere prijs kan soms worden gerechtvaardigd door speciale kenmerken, premium materialen, innovatieve ontwerpen of merkbekendheid. Maar het is niet altijd noodzakelijk om een zeer dure draagzak te kopen om een goede draagervaring te hebben.

 

Bij het kiezen van een draagzak is het belangrijk om rekening te houden met je eigen behoeften, voorkeuren en budget. Een goede draagzak moet comfortabel zijn voor zowel jou als je baby, ergonomische ondersteuning bieden en veilig zijn in gebruik. Gelukkig zijn er veel betaalbare opties op de markt die aan deze criteria voldoen.

 

Het kan de moeite waard zijn om verschillende merken en modellen te vergelijken en, indien mogelijk, persoonlijke ervaringen en reviews van andere ouders te raadplegen. Zo kun je de draagzak vinden die het beste bij jou en je baby past, ongeacht het prijskaartje.

Bijzondere designs

Rookie premium baby draagzak

Het klinkt alsof de Rookie premium draagzak een interessante en hoogwaardige optie is voor ouders die op zoek zijn naar een duurzame en comfortabele draagzak. Het feit dat het merk is opgericht door jonge ouders die hun eigen ervaringen hebben gebruikt om een verbeterde draagzak te ontwerpen, voegt zeker een persoonlijk tintje toe aan het product.

 

De combinatie van biologisch katoen en linnen in de draagzak lijkt zowel zacht als stevig te zijn, en de ventilatie-eigenschappen zijn een pluspunt voor het comfort van zowel de drager als de baby. De eenvoudige manier van aantrekken met klittenband en clicks is handig en maakt het gemakkelijk om tussen ouders te wisselen, vooral als ze in lengte verschillen.

 

Het feit dat de Rookie draagzak geschikt is voor gebruik vanaf de geboorte tot ongeveer 1,5 jaar of 15 kilogram, en de aanbeveling om de baby met het gezicht naar jou toe te dragen, laat zien dat de focus ligt op veiligheid en ergonomie.

 

De Affinity, een draagzak die je zelf moet vastknopen, klinkt ook als een interessante optie voor ouders die graag meer controle willen over het aanpassen van de pasvorm van de draagzak.

 

Met de 10% korting die beschikbaar is voor vaste bezoekers, kan het de moeite waard zijn om deze draagzakken eens nader te bekijken en te overwegen als een mogelijke keuze voor het dragen van je baby. Zoals altijd is het belangrijk om ook andere reviews en ervaringen te raadplegen om te zien hoe andere ouders de Rookie draagzak hebben ervaren.

rookie baby

De top 10 beste baby draagzakken van 2023!

Via de verstrekte links kun je de draagzakken verder ontdekken en kopen bij diverse webwinkels. Wanneer je iets via deze links aanschaft, kunnen we een commissie ontvangen. Geen zorgen, dit heeft geen invloed op de prijs voor jou, maar het helpt wel bij het voortbestaan van deze website! Voor meer details, lees verder.

10. Infantino Flip

De Flip Advanced 4-in-1 draagzak van Infantino is een veelzijdige en betaalbare keuze met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze populaire draagzak biedt veel comfort en ergonomisch ontwerp, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is in verschillende posities. Met handige gespen is hij eenvoudig te verstellen, ideaal voor ouders die de drager vaak willen delen.

 

De draagzak is geschikt voor pasgeborenen tot 14,5 kilogram, en hoewel het design niet de meest trendy is en de gebruikte materialen wat minder luxe zijn, biedt hij nog steeds een ergonomische zitpositie. Als alternatief kun je ook de Chicco Easy Fit overwegen, een andere goede optie voor ouders op een budget.

 

Geschikt voor: 3,5 tot 14,5 kilogram Te gebruiken als: buik- en rugdrager

9. Marsupi

De Marsupi is een andere betaalbare draagzak, maar onderscheidt zich door zijn unieke bevestigingssysteem. In plaats van gespen maakt de Marsupi gebruik van klittenband, wat niet alleen leuk is in gebruik maar ook zorgt voor een bijzonder design. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor ouders die iets speciaals willen zonder te veel geld uit te geven.

 

De kenmerkende dubbele band aan de voorkant van de Marsupi is waar je de rugbanden eenvoudig mee bevestigt. Hoewel het klittenbandsysteem handig kan zijn, geven sommige ouders de voorkeur aan een gespsluiting voor een steviger gevoel.

 

Let op dat de Marsupi verkrijgbaar is in verschillende maten, wat ongebruikelijk is voor een draagzak. Dit komt door hun speciale systeem. Het kan dus een nadeel zijn als jij en je partner aanzienlijk van lengte verschillen.

 

Geschikt voor: geboorte tot 15 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager

Marsupi

8. Manduca XT

De Manduca XT draagzak is speciaal ontworpen voor optimaal comfort. Dit is meteen te zien aan de grote heupband en dikke schouderbanden, waardoor het de meest stevige draagzak in deze lijst is. Hoewel het in Duitsland een zeer populaire draagzak is, is het in ons land minder bekend.

 

De Manduca XT zorgt niet alleen voor een comfortabele en ergonomische zitpositie voor je kind, maar is ook zeer prettig voor ouders om te dragen. De draagzak heeft talloze verstelmogelijkheden, waardoor je baby altijd in een veilige en comfortabele houding zit, zelfs tot 20 kilogram.

 

De veelzijdigheid van de Manduca XT is een groot pluspunt, omdat je hem kunt gebruiken als buik-, rug- en heupdrager. Het design van de draagzak wordt echter als bescheiden en niet erg trendy beschouwd, maar het gebruik van biologisch katoen is wel een positief aspect.

 

Geschikt voor: geboorte tot 20 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager, heupdrager en rugdrager

Manduca XT

7. ByKay Click Carrier

Bykay staat bekend om hun prachtige Ringsling draagdoeken, en ook deze Click Carrier Classic draagzak is een topper. Met deze draagzak kun je je baby comfortabel dragen op je buik, rug en heup.

 

De ergonomische vormgeving en het gebruiksgemak van de eenvoudige gespen maken deze draagzak zeer geliefd bij ouders. Het gemakkelijk kunnen verstellen van de draagzak maakt hem ideaal voor dagelijks gebruik en handig bij het afwisselen tussen jou en je partner.

 

Wat de Bykay draagzakken extra aantrekkelijk maakt, zijn de trendy designs. Het merk heeft net zo’n hippe uitstraling als Artipoppe, maar voor een veel lagere prijs! De Click Carrier Classic draagzakken hebben echter een meer neutrale uitstraling met effen kleuren, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met verschillende outfits.

 

Geschikt voor: geboorte tot 18 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager, heupdrager en rugdrager

ByKay Click Carrier

6. Stokke Limas Flex

Stokke heeft al geruime tijd de Limas draagzak in hun assortiment, bestaande uit de standaard Limas en de Limas Plus. Echter, we waren nooit echt enthousiast over deze modellen als dagelijkse draagzak, voornamelijk vanwege het knoopsysteem dat meer lijkt op een Mai Tai. Maar recentelijk heeft Stokke de Limas Flex geïntroduceerd, die wel aan onze wensen voldoet!

 

De Limas Flex is de nieuwste toevoeging aan de Limas serie en is wat ons betreft de meest praktische. Hierdoor is hij ideaal voor dagelijks gebruik en geschikt voor avontuurlijke uitjes.

 

De bandjes hoef je niet langer te knopen, maar je draagt hem eenvoudig als een rugzak. Naast het leuke design en hoogwaardige materialen, is de kwaliteit van deze draagzak uitstekend. Hoewel de verstelmogelijkheden in vergelijking met de top 5 iets minder zijn, valt dit in de praktijk nauwelijks op.

 

Een leuke bijkomstigheid is dat je deze draagzak ook kunt gebruiken als een Onbuhimo, een traditionele Japanse rugdrager zonder heupriem.

 

Geschikt voor: 4 tot 18 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager, rugdrager (en Onbuhimo)

Stokke Limas Flex

5. Ergobaby Adapt

Ergobaby is een van de meest bekende en geliefde merken als het om draagzakken gaat. De populariteit van de Ergobaby draagzakken is volledig verdiend, zoals blijkt uit talloze enthousiaste reviews met een gemiddelde beoordeling van 4,7/5 sterren.

 

De Ergobaby Adapt is een veelzijdige draagzak die je zowel als buik-, rug- en heupdrager kunt gebruiken. Het handige clipsysteem maakt het aan- en uittrekken eenvoudig, en de draagzak is gemakkelijk te verstellen.

 

Wat de Adapt zo bijzonder maakt, is dat je hem kunt gebruiken vanaf de geboorte tot maar liefst 20 kilogram, zonder dat je aparte verkleinkussentjes nodig hebt voor pasgeborenen. Dit aanpassingsvermogen maakt hem zeer geschikt voor de groeiende baby, zoals de naam al doet vermoeden.

 

Het ergonomische ontwerp van de Adapt zorgt voor een veilige en comfortabele zitpositie voor je baby. Bovendien zijn de heup- en schouderbanden lekker dik en zacht, wat het dragen voor de ouder ook zeer comfortabel maakt. Veel gewicht wordt gedragen door de heupen, waardoor het dragen van je kindje minder belastend is voor je schouders.

 

Het is ook mogelijk om de schouderbanden kruislings vast te maken, voor extra comfort, maar dit kan enige oefening vergen in het begin.

 

Geschikt voor: geboorte tot 20 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager, heupdrager en rugdrager

Ergobaby Adapt

4. Babybjörn One

Babybjörn, wie kent dit merk niet? De Babybjörn One draagzak is een eenvoudige, comfortabele en hoogwaardige draagzak met een minimalistisch en toch opvallend design. De luipaardprint variant is perfect voor hippe moeders, maar je kunt hem ook in verschillende leuke neutrale kleuren krijgen.

 

De Babybjörn One draagzak is veelzijdig en kan worden gebruikt als buik- en rugdrager. Bovendien biedt hij de mogelijkheid om je kindje met het gezicht naar voren te dragen op je buik. Hoewel dit niet direct wordt aangeraden, kan het voor nieuwsgierige oudere kindjes (in dit geval tot 15 kilogram) erg leuk zijn.

 

In vergelijking met de Ergobaby Adapt is de Babybjörn One een super lichtgewicht: hij weegt nog geen 400 gram in tegenstelling tot ruim 1 kg van de Adapt. Toch biedt de Babybjörn One voldoende ergonomische ondersteuning en is hij goedgekeurd door het International Hip Dysplasia Institute. Sommige mensen kunnen echter denken dat deze draagzak minder ondersteuning biedt vanwege zijn minimalistische ontwerp.

 

Geschikt voor: geboorte tot 15 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager en rugdrager

Babybjörn One

3. Tula Free to Grow

De Tula Free to Grow is een zeer geliefde draagzak. Het is een iets betaalbaardere en toegankelijkere versie van de Tula Explore. Het belangrijkste verschil is dat je met de Free-to-Grow je kindje niet naar voren gericht kunt dragen, net zoals bij de Ergobaby Omni.

 

De Free-to-Grow is een perfecte mix van praktisch gemak, eenvoudige bediening en een fraai design. Je kunt kiezen uit verschillende prachtige stoffen, variërend van effen kleuren tot leuke patronen, zodat je altijd een draagzak vindt die echt bij jou past. Op die manier wordt hij een naadloos onderdeel van je outfit.

 

De gebruikte materialen zijn van premium kwaliteit, zoals je van Tula mag verwachten. De stof is lekker zacht en goed ademend, de sluitingen zijn mooi en duurzaam. Het omdoen van de draagzak is eenvoudig: je bevestigt eerst de heupband met klittenband en daarna de rugbanden, net als bij een rugzak.

 

Geschikt voor: geboorte tot 20 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager en rugdrager

Tula Free to Grow

2. Ergobaby Omni

De Ergobaby Omni is een uitstekende, praktische, ergonomische en lichtgewicht draagzak. In vergelijking met de Ergobaby Adapt biedt de Omni nog meer mogelijkheden. Hij is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot 4 jaar en kan worden gebruikt in alle draagposities, inclusief het dragen met het gezicht naar voren.

 

De Omni heeft uitstekende verstelmogelijkheden en biedt veel comfort voor de drager. De brede heupbanden dragen het gewicht goed, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Babybjörn One.

 

Je kunt de Omni in 4 verschillende versies krijgen. Ze zijn in de basis allemaal hetzelfde model, maar hebben elk net iets andere eigenschappen. De Omni 360 Cotton is het originele model, de Omni 360 Cool Air Mesh heeft extra ademende mesh-stof, de Omni Dream heeft extra zacht katoen en de Omni Breeze heeft extra zachte en ademende stof. Als we er één moeten kiezen, gaan wij voor de Breeze.

 

De Omni heeft bij ons lange tijd op de eerste plek gestaan, maar we zijn daarop teruggekomen. Dit komt door de uitstraling van de Ergobaby draagzakken. Ze zijn ontzettend praktisch en comfortabel, maar daardoor ogen ze iets minder trendy. Omdat de draagzak een belangrijk onderdeel is van je outfit, ervaren wij dit toch als een nadeel, ondanks dat dit niets afdoet aan de kwaliteit van de draagzak.

 

Geschikt voor: geboorte tot 20 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager, heupdrager en rugdrager

Ergobaby Omni

1. Tula Explore

De Tula Explore is naar onze mening de beste draagzak van 2023. Het is het premium model van het merk, dat boven de Free-to-Grow staat. Deze draagzak biedt premium kwaliteit, superieur comfort en een modern ontwerp, en is verkrijgbaar in maar liefst 40 verschillende kleuren en designs. Dit maakt het extra leuk, maar soms ook wel moeilijk om een keuze te maken 😉

 

De verstelmogelijkheden zijn traploos en je kunt je kindje zowel op je buik als op je rug dragen. Dit kan vanaf de geboorte tot 20 kilogram, zonder dat je een verkleinkussentje nodig hebt. Een leuk kenmerk is dat je je kindje ook naar voren kunt laten kijken, iets wat bij de Free-to-Grow niet mogelijk is. Wel is het belangrijk om te onthouden dat je je kindje met het gezicht naar voren draagt in een rustige en veilige omgeving, waar je baby ontspannen is.

 

Over het algemeen zijn ouders zeer tevreden over de Tula Baby Explore en beoordelen ze de draagzak met 4,7/5 sterren. Hij is goed verstelbaar, gemakkelijk aan te trekken en gemaakt van fijne stof. Qua eigenschappen lijkt hij sterk op de Ergobaby Omni. Wij vinden de Tula echter een leuker en hipper model voor dagelijks gebruik, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

 

Geschikt voor: geboorte tot 20 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager en rugdrager

Ook interessant...

Chicco Easy Fit

Chicco staat bekend als een eenvoudig merk, met kwalitatief goede producten zonder franjes. Zo ook de Chicco Easy Fit draagzak. Het heeft een bescheiden uitstraling en biedt beperkte mogelijkheden.

 

Deze draagzak heeft alleen schouderbanden en moet als een shirt over je hoofd worden aangetrokken. Dit maakt hem minder praktisch voor dagelijks gebruik. Ook zijn de verstelmogelijkheden beperkt.

 

De ervaringen van gebruikers zijn dan ook wisselend. Sommigen zijn over het algemeen tevreden, terwijl anderen vinden dat hij niet genoeg ondersteuning biedt.

 

Het is echter veruit de meest betaalbare draagzak uit deze lijst. Misschien maakt de prijs de nadelen voor jou goed. De Chicco Easy Fit is geschikt vanaf de geboorte tot 9 kilogram, oftewel de eerste 9 maanden.

 

Geschikt voor: geboorte tot 9 kilogram / 9 maanden
Te gebruiken als: buikdrager

Chicco Easy Fit

Hoppediz Bondolino Plus light

De Hoppediz Bondolino Plus Light draagzak is een lichtere variant van de Bondolino Classic. Het is de allereerste draagzak die is vervaardigd van speciaal geweven materiaal dat afkomstig is van een draagdoek. Dit resulteert volgens Hoppediz in een optimale aanpassing aan de baby en aan jouw lichaam.

 

De draagzak is geschikt voor gebruik vanaf de geboorte tot ongeveer 15 kilogram of 36 maanden. Hiermee kun je dus gedurende een lange tijd van deze draagzak genieten! De heupriem en gewatteerde schouderbanden zorgen voor een comfortabele draagervaring.

 

Het ontwerp is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Voorheen zag hij er minder premium uit, hoewel hij altijd al van hoge kwaliteit was. Nu heeft de Bondolino een ruime hoofdsteun die je eenvoudig kunt verstellen met mooie haakjes.

 

Opvallend is dat de schouderbanden zelf vastgeknoopt moeten worden, wat doet denken aan een draagdoek. Hierdoor werkt de draagzak niet met clips. Dit kan een nadeel zijn, hoewel anderen het juist wel leuk vinden. Het geeft de draagzak namelijk een unieke uitstraling.

 

Geschikt voor: geboorte tot 20 kilogram
Te gebruiken als: buik- en rugdrager

Hoppediz Draagzak Bondolino Plus

Boba Classic 4G

Boba is een Amerikaans familiebedrijfje dat is ontstaan vanuit de eigen wens om betere draagzakken te maken. Ze hebben zich gespecialiseerd in draagzakken, draagdoeken en ringslings. De Boba Classic 4G draagzak is hun klassieke model.

 

De draagzak heeft een kleurrijk ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende originele prints. Hij is ook zeer veelzijdig in gebruik. Je kunt hem zowel op je buik als op je rug dragen, en hij is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot 20 kilogram.

 

Een draagzak die geschikt is voor zowel pasgeboren baby’s als peuters, kan voor kleine baby’s soms nog niet helemaal ideaal zijn. Om dit op te lossen, wordt de draagzak geleverd met een speciaal opvulkussentje. Met dit verkleinkussen komt een pasgeboren baby hoger en dus beter in de draagzak te zitten.

 

Consumenten zijn over het algemeen zeer tevreden en geven de Boba Classic 4G een beoordeling van 4,8 van de 5 sterren. Men vindt hem gemakkelijk in gebruik omdat je hem eenvoudig zelf kunt aantrekken. Daarnaast is de zitting goed ergonomisch voor de baby en ook comfortabel voor de ouder. Een nadeel is wellicht dat het lastig kiezen is uit alle leuke printjes.

 

Geschikt voor: geboorte tot 20 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager en rugdrager

Boba Carrier 4G Draagzak

Storchenwiege Babycarrier

Het Duitse merk Storchenwiege is in Nederland relatief onbekend in de wereld van draagzakken, maar hun draagzak is juist een uniek model. Het is een bijzondere combinatie tussen een draagzak en een draagdoek.

 

De draagzak is namelijk gemaakt van draagdoekstof en moet je zelf vastknopen. Hierdoor heeft het de uitstraling van een draagdoek, maar biedt het ook de verstelmogelijkheden van een draagzak. Je kunt bij dit model de neksteun aanpassen om het hoofdje goed te ondersteunen, de rugsteun verstellen en ook de schouderbanden aantrekken.

 

Je kunt deze draagzak gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 15 kilogram, en dankzij de goede verstelmogelijkheden heb je zelfs geen verkleinkussen nodig voor pasgeborenen. Een nadeel is wel dat je hem als een draagdoek vast moet knopen. Maar juist dit kenmerk geeft hem een bijzondere uitstraling en kan het voor jou een aantrekkelijke eigenschap zijn.

 

Geschikt voor: geboorte tot 20 kilogram
Te gebruiken als: buikdrager en rugdrager

Storchenwiege BabyCarrier