Het beste campingbedje? Koopadvies & top 10 2023

campingbedje

Het ideale reisbedje moet vlot kunnen worden opgezet, compact opgeborgen en eenvoudig meegenomen kunnen worden. Het dient bovendien als een veilige en stabiele slaapplaats voor je kleintje. Dus, welk campingbedje verdient de kroon als de beste keuze? En waar dien je op te letten bij de aanschaf? Wij verstrekken je hier graag de antwoorden op deze prangende vragen!

Wanneer gebruik je een campingbedje?

Wanneer je met je kleintje op ontdekking gaat, is het van groot belang om te voorzien in een veilige en knusse slaapomgeving. Helaas is dit niet altijd voorhanden, waar je ook naartoe gaat. In zulke gevallen biedt een campingbedje of reisbedje de perfecte oplossing.

 

Een campingbedje betreft een uiterst draagbaar bedje, dat licht en compact genoeg is om te tillen. Meestal kan het gemakkelijk worden uitgeklapt en opgeborgen. Deze bedjes beschikken vaak over een licht rechthoekig frame vervaardigd uit metaal, omgeven door een textiele kuip.

Campingbedje kopen: waar let je op?

Bij het kiezen van een campingbedje of reisbedje zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten.

 

Ten eerste is het van groot belang dat het bedje eenvoudig opgezet en weer opgeborgen kan worden. Het is aan te raden om de reviews grondig te bekijken om te beoordelen of dit inderdaad het geval is. De handeling van in- en uitklappen kan namelijk nogal variëren tussen verschillende modellen. Een hoogwaardig campingbedje kan zich hierin duidelijk onderscheiden van een minder praktisch exemplaar. Vooral als je van plan bent het reisbedje frequent op te zetten, af te breken, op te bergen of mee te nemen, is dit aspect van cruciaal belang bij je aankoopoverweging.

 

Ten tweede is het van belang om te realiseren dat een campingbedje standaard met een matras geleverd wordt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een babybox of ledikant. Deze bijgeleverde matrassen zijn echter vaak dun. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een extra matras toe te voegen, is voorzichtigheid geboden. Uit onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat het toevoegen van een extra matras aan een campingbedje extra veiligheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Tenzij je zeker weet dat het extra matras goed past en aansluit, wordt dit afgeraden. Voor diverse campingbedjes zijn speciale babymatrasjes ontworpen die veilig gebruikt kunnen worden.

 

Tot slot is stabiliteit een cruciaal aandachtspunt. Het campingbedje moet te allen tijde stabiel en stevig blijven staan, zelfs wanneer je kindje zich beweegt of als er aan getrokken wordt door broertjes of zusjes. Het is raadzaam om de reviews te raadplegen om te zien of dit aspect besproken wordt. De stabiliteit van het bedje is van groot belang voor de veiligheid van je kindje tijdens het gebruik.

Let altijd extra goed op bij het opzetten!

Een cruciale aanbeveling, ongeacht welk campingbedje je aanschaft, is om voor elk slaapje te controleren of het frame stevig is vergrendeld door met beide handen krachtig op het matras te drukken. Het is van het grootste belang dat het bedje nooit kan inklappen terwijl je baby er comfortabel in ligt te slapen.

Wat is het beste campingbedje?

Het team van beste-baby.nl heeft grondig onderzoek verricht en uitgebreid gekeken naar de meest gewaardeerde campingbedjes die momenteel beschikbaar zijn in 2023. Met trots presenteren wij daarom deze lijst met de beste campingbedjes, de top 10.

 

Het is belangrijk op te merken dat het beste campingbedje voor iedereen anders kan zijn. Afhankelijk van jouw specifieke situatie, persoonlijke voorkeuren en budget, kan elk van deze tien opties een favoriete keuze voor jou zijn. Het kan net zo goed nummer 10 als nummer 1 zijn. Ga dus snel verder met lezen en ontdek welk campingbedje het meest geschikt is voor jou!

 

Via de links bij de producten kan je de campingbedjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

 

De top 10 beste campingbedjes van 2023

10. Qute Q-Sleep

De Qute campingbed Q-sleep is een geliefd reisbedje vanwege zijn uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit bedje biedt alles wat je mag verwachten van een basis campingbedje en is tevens het meest betaalbare campingbedje in deze lijst. Opmerkelijk genoeg is het zelfs in 2018 als beste getest door de consumentenbond.

Het in- en uitklappen is vrij simpel, maar vergt wel een beetje handigheid. Het compacte pakketje kan handig worden meegenomen in de bijgevoegde reistas, waarin het matrasje netjes opgerold past.

Een minpunt dat we willen noemen, is dat het matrasje vrij dun is. We vernemen dan ook van veel gebruikers dat zij het apart verkrijgbare matrasje dat speciaal voor dit bedje is ontworpen erbij aanschaffen. Het matrasje van Hauck, dat dezelfde afmetingen heeft, blijkt overigens een kosteneffectievere keuze te zijn.

 

Gewicht: 9,2 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

9. Hauck Dream 'n Play Plus

Het Hauck Dream ‘n Play campingbedje vertoont sterke gelijkenissen met zowel de Qute Q-sleep als de Topmark Charlie. Het bevindt zich in dezelfde prijsklasse en vertoont bijna identieke constructiekenmerken.

 

De langere zijden van dit bedje zijn voorzien van gaas voor luchtcirculatie en om gemakkelijk een oogje op je kleintje te houden. Een interessant aspect van dit model is het kruipvenster aan de korte zijde, wat je kindje in staat stelt om zelfstandig in het Hauck Dream ‘n Play campingbedje te klimmen wanneer het daar klaar voor is.

 

Evenals bij de Q-sleep is het matrasje hier ook vrij dun, en het wordt aanbevolen om het apart verkrijgbare Hauck Sleeper babymatras aan te schaffen. Overigens is dit matrasje aanzienlijk voordeliger dan die van de Qute, waardoor het geheel een voordeligere optie is.

 

Gewicht: 9,2 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Hauck Dream 'n Play Plus

8. Topmark Charlie

De Topmark Charlie vertoont veel overeenkomsten met de eerder genoemde campingbedjes van Qute en Hauck. Het inklappen verloopt op dezelfde wijze en vergt aanvankelijk wat handigheid. Eenmaal uitgeklapt staat hij stevig en ingeklapt is hij gemakkelijk mee te nemen in de bijbehorende reistas.

 

Voor ons lijkt dit de beste optie te zijn als je op zoek bent naar een betaalbaar campingbedje. Het bedje is namelijk iets lichter, heeft een strak en eenvoudig design, en is vooral voorzien van veel gaas. Het gaas, dat zorgt voor ventilatie, loopt helemaal tot aan de bodem en er is extra ventilatie aan het hoofdeinde.

 

Hoewel het een budget reisbedje is, ontbreekt bij de Charlie een in hoogte verstelbare bodem, wieltjes of een commodeblad. Maar wellicht heb je dat helemaal niet nodig. Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden over de functionaliteit ervan. Een nadeel blijft het dunne harde matrasje. Hoewel Topmark aangeeft dat je geen extra matrasje mag gebruiken vanwege de veiligheid, zijn wij van mening dat dit wel mogelijk is.

 

Gewicht: 8,1 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

topmark charlie campingbedje

7. Koelstra Travelsleeper T5

De Koelstra Travelsleeper T5 steekt qua premiumkwaliteit boven de eerdere campingbedjes uit. Het bedje is mooi afgewerkt met beschermende padding rondom de hoeken en heeft handige en leuke extra’s zoals een kruipluik en zelfs wieltjes.

 

Dit reisbedje is wel iets zwaarder, met bijna 10 kilogram. Het doorzichtige gaaswerk vinden wij bijzonder fraai, het draagt bij aan een strak ontwerp. Het matrasje kan worden vastgemaakt met klittenband, maar is net als bij de andere bedjes aan de dunne kant. Daarom raden we aan om het apart verkrijgbare babymatrasje toe te voegen.

 

Met de gewatteerde hoeken, het handige kruipluik en de wieltjes is de Travelsleeper een zeer complete en moderne campingbedje dat gebruiksgemak biedt, en dat alles voor een redelijke prijs.

 

Gewicht: 9,8 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Koelstra Travelsleeper T5

6. Hauck Sleep n Play center

De Hauck Sleep n Play center biedt eigenlijk een verbeterde versie van de Babycenter die eerder in deze top 10 stond, omdat deze beter aansluit bij de essentie van een campingbedje. In dit geval betekent dit: buitengewoon compleet. De vormgeving is weliswaar iets minder verfijnd dan bij de Koelstra Travelsleeper T5, maar op het gebied van functionaliteit blinkt dit reisbedje juist uit.

 

Een opvallend kenmerk is de in hoogte verstelbare bodem, iets wat niet vaak voorkomt bij campingbedjes. Naar onze mening kan dit in de praktijk echt van pas komen. Daarnaast beschikt de Sleep n Play center ook over een handig commodeblad. Dit is praktisch, omdat je hiermee op elke locatie buitenshuis direct een plek hebt om luiers te verschonen.

 

Een nadeel is wederom het dunne standaard matrasje, dus het is sterk aan te raden om het optionele Hauck Sleeper babymatrasje apart aan te schaffen, zoals de meeste gebruikers ook aanraden.

 

Gewicht: 9,4 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Hauck Sleep n Play center

5. Maxi-Cosi Iris

De bovenste 5 modellen in deze lijst behoren tot de premium categorie, waaronder de Maxi-Cosi Iris. Dit campingbedje valt direct op vanwege zijn unieke ontwerp met schuine poten. Afgezien van het opvallende design, biedt dit bedje ook bijzondere functionaliteit, aangezien de gehele bodem omhoog kan worden gebracht. Dit maakt het mogelijk om een hoger bedje voor baby’s en een lager bedje voor peuters te creëren.

 

Hoewel de Iris wat duurder is dan de eerder genoemde reisbedjes, wordt dit gecompenseerd door het meegeleverde matras van 4 cm dik, wat voldoende comfort biedt om op te slapen. Hierdoor is het prijsverschil niet zo groot. Met een gewicht van net onder de 6 kilogram is de Iris ook echt een lichtgewicht.

 

Het in- en uitklappen van het bedje gaat heel gemakkelijk, en we zijn vooral onder de indruk van het frisse design. De schuine poten kunnen echter soms in de weg zitten en het bedje heeft geen wieltjes, kruipluik of commodeblad. Gebruikers waarderen dit reisbedje vooral vanwege het slimme ontwerp, lichte gewicht en het comfortabele matrasje.

Houd er rekening mee dat dit bedje kleiner is dan standaard campingbedjes, het heeft meer de afmetingen van een reiswiegje.

 

Gewicht: 5,4 kg

Matrasmaat: 52 x 91 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Maxi-Cosi Iris

4. Nuna Sena

De Nuna Sena is een hoogwaardig campingbedje met een solide constructie en fraaie materialen. Het bedje kan eenvoudig worden ingeklapt en uitgeklapt, en dit proces verloopt op een vergelijkbare, zij het eenvoudigere, manier als bij campingbedjes met een soortgelijke bouw.

 

Helaas heeft het matrasje de standaard afmetingen die je bij de meeste campingbedjes aantreft. Het is functioneel, maar niet bijzonder comfortabel – het biedt echter wel goede ventilatie. Als je op zoek bent naar meer comfort voor je kleintje, kun je ook hier een speciaal matrasje apart aanschaffen. Deze is precies op maat gemaakt, waardoor het veilig te gebruiken is.

 

De Nuna Sena verschilt ook iets qua afmetingen. Het matrasje is namelijk breder maar korter dan dat van een doorsnee campingbedje. Hierdoor kan het reisbedje ook prima dienst doen als speelplek of box. Wel moet worden opgemerkt dat dit enigszins nadelig kan zijn als het bedje voornamelijk voor slaapdoeleinden wordt gebruikt. Bovendien is de Nuna Sena relatief zwaar voor een premium reisbedje.

 

Gewicht: 9,7 kg (incl. reistas)

Matrasmaat: 66 x 92 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Nuna Sena

3. Bugaboo Stardust​

De Bugaboo Stardust is een bijzonder elegant campingbedje. Het ontwerp voldoet aan de verwachtingen die je van het merk Bugaboo mag hebben, en ondanks zijn ietwat klassieke vorm is het verrassend innovatief. Het uitklappen verloopt namelijk vrijwel vanzelf, in slechts één seconde, en het inklappen is net zo snel, binnen drie seconden.

 

Het matrasje biedt ook aangenaam comfort, en het mesh gaas aan alle zijden zorgt voor meer dan voldoende ventilatie. Bovendien is het mogelijk om het matrasje op een hogere positie te plaatsen, wat bijzonder handig kan zijn wanneer je een pasgeboren baby hebt.

Met een gewicht van iets minder dan 8 kilogram is de Stardust niet zwaar maar ook niet ultralicht. Hierbij moet worden opgemerkt dat het bedje relatief compact is, wat meteen het grootste nadeel van de Stardust is. Het bedje is smaller en korter dan een typisch campingbedje, wat betekent dat je het minder lang kunt gebruiken voordat je kindje eruit groeit. Dit is enigszins teleurstellend, omdat als het bedje de standaard afmetingen had gehad en even licht of zelfs lichter was geweest, het potentieel het beste campingbedje had kunnen zijn.

 

Gewicht: 7,7 kg

Matrasmaat: 51 x 91 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Bugaboo Stardust​

2. Babybjörn Light

De Bugaboo Stardust is een bijzonder elegant campingbedje. Het ontwerp voldoet aan de verwachtingen die je van het merk Bugaboo mag hebben, en ondanks zijn ietwat klassieke vorm is het verrassend innovatief. Het uitklappen verloopt namelijk vrijwel vanzelf, in slechts één seconde, en het inklappen is net zo snel, binnen drie seconden.

Het matrasje biedt ook aangenaam comfort, en het mesh gaas aan alle zijden zorgt voor meer dan voldoende ventilatie. Bovendien is het mogelijk om het matrasje op een hogere positie te plaatsen, wat bijzonder handig kan zijn wanneer je een pasgeboren baby hebt.

Met een gewicht van iets minder dan 8 kilogram is de Stardust niet zwaar maar ook niet ultralicht. Hierbij moet worden opgemerkt dat het bedje relatief compact is, wat meteen het grootste nadeel van de Stardust is. Het bedje is smaller en korter dan een typisch campingbedje, wat betekent dat je het minder lang kunt gebruiken voordat je kindje eruit groeit. Dit is enigszins teleurstellend, omdat als het bedje de standaard afmetingen had gehad en even licht of zelfs lichter was geweest, het potentieel het beste campingbedje had kunnen zijn.

 

Gewicht: 6 kg (incl. reistas)

Matrasmaat: 60 x 105 cm

Max draaggewicht: n.v.t.

Babybjörn Light

1. Maxi-Cosi Swift

De Maxi-Cosi Swift kan eigenlijk worden gezien als een combinatie van de Stardust en de BabyBjorn Light. Hij is bijna net zo licht als de Light en heeft een bodem die van de grond af ligt, vergelijkbaar met de Stardust. Qua kwaliteit en duurzaamheid staat hij ook op hetzelfde niveau.

 

Wat dit campingbedje bijzonder maakt, is dat het een scala aan mogelijkheden biedt en toch nog geen 7 kilogram weegt. Eigenlijk is het drie producten in één: een reiswieg, een kinderbedje en een babybox. Je kunt de bodem namelijk verhogen, waardoor het matrasje kleiner wordt en je een knusse reiswieg creëert. Dit is niet alleen comfortabel voor je baby, maar ook prettig voor je rug, omdat je minder hoeft te bukken.

 

Consumenten zijn om deze redenen erg tevreden met de Maxi-Cosi Swift. Hij is zeer compleet en werkt buitengewoon gemakkelijk. Het uitklappen of inklappen ervan kan namelijk in één soepele beweging. Naar onze mening is dit met recht het beste campingbedje van 2023!

 

Gewicht: 6,7 kg

Matrasmaat: 78 x 97 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Maxi-Cosi Swift

De beste campingbedjes voor avontuurlijke reizen

2. Deryan baby luxe

Hoi daar! Dit is echt fantastisch! Het team van beste-baby.nl raakt altijd enthousiast van baanbrekende innovatie, en dat geldt ook zeker voor dit luxueuze campingbedje van Deryan. Deryan is een echt Nederlands merk dat nog te weinig bekendheid heeft bij het grote publiek.

 

Ze zijn gespecialiseerd in diverse soorten reisbedjes en andere babyartikelen voor onderweg. En dan bedoelen we niet alleen een bezoek aan tante Koos, maar hun producten zijn geschikt voor zelfs de meest avontuurlijke reizigers. Neem bijvoorbeeld dit Baby luxe campingbedje, dat onlangs is vernieuwd met een model uit 2022.

 

Dit is een zogenaamd pop-up bedje, wat betekent dat je het bedje letterlijk binnen twee seconden kunt opzetten. Geweldig, toch? En wat nog indrukwekkender is, vooral tijdens avontuurlijke backpackreizen, is dat dit reisbedje nog geen twee kilogram weegt. Vanwege zijn compacte ronde vorm kun je het eenvoudig aan je backpack bevestigen, zonder dat het je hindert.

 

Om precies te zijn, weegt dit bedje slechts 1,8 kilogram! Dat is een aanzienlijk verschil vergeleken met de 8+ kilogram van de meeste campingbedjes. Uiteraard is dit wel een ander type campingbedje.

 

De bodem ligt bijvoorbeeld direct op de grond en er is beperkte ruimte. Echter, dit campingbedje is zo ontworpen dat de bovenkant optimale bescherming biedt tegen de zon. Dit bedje belichaamt echt het ultieme reisbedje!

Deryan baby luxe

1. AeroMoov instant travel cot

AeroMoov, nog zo’n geweldig Nederlands merk met buitengewoon innovatieve producten. Dat geldt ook zeker voor dit direct opzetbare reisbedje, vergelijkbaar met het luxueuze campingbedje van Deryan. Waarom verdient dit bedje dan de eerste plaats? De innovatieve afdeling van AeroMoov heeft net dat beetje extra gedaan dan die van Deryan. Veel aspecten zijn namelijk vrijwel gelijk.

 

Net als bij het andere bedje kun je dit reisbedje ook binnen enkele seconden uitklappen en net zo snel weer opbergen in de meegeleverde reistas. De vorm lijkt erop en met een gewicht van ongeveer 5 kilogram is dit bedje zelfs iets zwaarder. Daardoor is het mogelijk minder geschikt voor avontuurlijke reizen waar iedere gram telt.

 

Wat dit direct opzetbare reisbedje echt bijzonder maakt, is het extra tussenplatform voor baby’s tot ongeveer twee maanden oud. Hiermee kun je gemakkelijk een veilig en knus slaapplekje creëren dat net iets boven de grond ligt. Bovendien is het matrasje van PU-schuim van uitstekende kwaliteit.

 

Als kers op de taart biedt de vormgeving van dit model van AeroMoov meer ruimte dan het Deryan-model. Zo ontstaat er niet alleen een slaapplaats voor je baby, maar ook een fijne speelplek!

 

Het bedje is wel aanzienlijk groter dan dat van Deryan, maar het klapt wel bijzonder plat in. Om deze reden raden wij de AeroMoov vooral aan voor reizen met bijvoorbeeld een camper of een terreinwagen voor off-road avonturen.

Meer in de categorie slapen:

 • Babyfoon

 • Bedhekje

 • Co-sleeper

 • Halfhoogslaper

 • Hoogslaper

 • Inbakerdoek

 • Kinderbed

 • Kruik

 • Ledikant

 • Ledikantdeken

 • Meegroeibed

 • Peuterbed

 • Slaaptrainer

 • Wieg

 • Wiegdeken

Kijk ook eens bij:

 • Thuis

 • Onderweg

 • Spelen

 • Verzorging

 • Overig

Geraadpleegde bronnen: