De beste babybox? Koopadvies & top 10 2023

De babybox is voor veel jonge ouders een onmisbaar stuk meubilair dat de woonkamer domineert. Vaak wordt de woonkamer al lang voor de komst van de baby gereorganiseerd, zodat de babybox het stralende middelpunt wordt. Dit bijzonder praktische meubelstuk zal geruime tijd een vaste plaats in de woonkamer innemen. Daarom is het belangrijk om de aanschaf ervan zorgvuldig te overwegen. Maar hoe bepaal je welke babybox het beste bij jouw situatie past en waar moet je op letten bij de aankoop? Op deze pagina leggen we dat graag uit om je te helpen. Je vindt hier ook onze top 10 babyboxen voor 2023!

Wat is een babybox?

Een babybox biedt jouw kleintje een veilige haven in huis. Het is doorgaans een vierkante structuur vervaardigd uit hout met spijlen, of uit kunststof met gazen zijkanten. Babyboxen zijn specifiek ontworpen om een beveiligde ruimte te creëren waarin baby’s en peuters vrij kunnen bewegen, spelen en rusten. Het voorkomt dat je kindje uit de box valt of klimt, waardoor ze beschermd zijn tegen mogelijke gevaren in huis.

Babyboxen fungeren vaak als een veilige ruimte waar je je baby even alleen kunt laten, bijvoorbeeld om te spelen of te slapen. Dit levert meteen een groot voordeel op voor jou als ouder. Want, je weet exact waar je kindje zich bevindt, dat het in een veilige omgeving is en dat het nergens heen kan. Hierdoor kun jij met een gerust gevoel doorgaan met je dagelijkse bezigheden.

Standaard afmetingen baby box

De standaardmaten van een babybox zijn 100 x 80 x 80 centimeter (lengte x breedte x hoogte). Echter, de dimensies van een babybox kunnen aanzienlijk verschillen. Ze hebben meestal een rechthoekige vorm met een lengte van 100 centimeter, een breedte van 70-100 centimeter en een hoogte van 60-100 centimeter.

Er is behoorlijk wat variatie binnen deze afmetingen. De meeste boxen zijn rechthoekig, maar er zijn ook vierkante, ronde of zeshoekige babyboxen verkrijgbaar. De zeshoekige boxen zijn de nieuwste trend. Ze zijn zeer aantrekkelijk, maar ze nemen ook veel plaats in.

De ruimte in je huis waar je de box wilt plaatsen, speelt een cruciale rol bij het bepalen van de juiste afmeting voor jou. Als je beperkte ruimte hebt, is het aan te raden om een babybox aan te schaffen met ongeveer de standaardafmetingen. Groter heeft je kindje niet nodig, maar kleiner is ook niet aan te raden. Je kindje moet immers voldoende ruimte hebben om zich in de box te kunnen vermaken. Als dit niet het geval is, zal je kindje dit al snel laten merken, en zal je geen voordeel halen uit de box.

Baby laten slapen in een babybox?

Zeker, je kunt een baby zonder probleem in een babybox laten slapen. De babybox biedt jouw kleintje een veilige omgeving om overdag te slapen en heerlijk te spelen. Een eigen veilig eilandje midden in de vaak hectische woonkamer. Het is echter niet de bedoeling dat je je baby de hele nacht in de box laat slapen. Het matras is vaak te dun, de bodem te hard en de slaapruimte te groot voor een nachtrust. Voor de nacht is het aan te raden om op zoek te gaan naar een comfortabel wiegje of ledikant. Een reisbedje is bedoeld voor op vakantie of incidenteel gebruik, bijvoorbeeld tijdens een logeerpartijtje bij de grootouders.

Verschillen tussen baby boxen

Het voornaamste verschil tussen babyboxen is te vinden in het ontwerp en de kwaliteit. De verschillen tussen de diverse babyboxen zijn over het algemeen klein, maar kunnen wel een grote impact hebben op het gebruiksgemak. Besteed altijd extra aandacht aan de details bij de aanschaf van een babybox. Overweeg bijvoorbeeld:

 • Afmetingen
  • De standaard is 100x80x80 cm (lxbxh)
 • Vorm
  • Kies je voor rechthoekig, vierkant, 6-hoekig of rond?
 • Bodem verstelbaar in hoogte
  • Naar onze mening is een bodem die in hoogte verstelbaar is een absolute must.
 • Inklapbaarheid
  • Is het inklapbaar? Zo ja, komt het dan met een veiligheidssysteem tegen onbedoeld inklappen?
 • Wieltjes
  • Wieltjes kunnen handig zijn als je van plan bent de box zo nu en dan te verplaatsen.
 • Hout of kunststof
  • De meerderheid van de vaste boxen zijn gemaakt van hout, terwijl de inklapbare meestal van kunststof zijn.
 • Dikte van de bodem
  • De meeste boxen worden geleverd zonder een matrasje.
 

Koopadvies: hoe kies je de beste babybox?

Vorm en grootte

Zoals we eerder aanstipten, de optimale box voor jou hangt sterk samen met jouw specifieke omstandigheden, voornamelijk de beschikbare ruimte in je woning. Voor diegenen die klein behuisd zijn, kan een smallere box van zo’n 70 centimeter breedte een slimme keuze zijn. De lengte is doorgaans altijd 100 centimeter, daar valt weinig aan te veranderen en is ook noodzakelijk voor het functioneren van de box. Vierkante, ronde of 6-hoekige boxen hebben een enorme aantrekkingskracht, maar vergen wel aanzienlijk meer ruimte. Zorg dus dat je hier goed over nadenkt, afhankelijk van de ruimte die je hebt.

 

In hoogte verstelbare bodem

 

Een bodem die in hoogte verstelbaar is, is enorm belangrijk en biedt je veel comfort en plezier van de box. De meeste babyboxen kunnen in drie hoogten worden aangepast. Je begint hoog, en verlaagt de bodem naarmate je kindje groeit. Dit maakt het makkelijker om bij je baby te kunnen, bespaart je rugpijn en maakt het in- en uit de box halen van je baby een stuk eenvoudiger. Als je kindje groter wordt, verlaag je de bodem zodat hij of zij er niet uit kan klimmen.

 

Inklapbaar

 

Een ander punt van overweging is of je een inklapbare box wilt, zodat je hem gemakkelijk kan wegzetten als je hem niet gebruikt. Als de box voor jouw eigen kind is, dan is dit meestal niet nodig. De box staat altijd op zijn plek en pas wanneer je hem niet meer gebruikt, ruim je hem op. In dat geval demonteer je de box en berg je hem op voor het broertje of zusje, of je kan hem verkopen.

 

Er zijn echter genoeg situaties waarin je de box wel zou willen kunnen inklappen.

 

Bijvoorbeeld als de box bij de grootouders komt te staan, in een vakantiehuisje of voor op reis. In dat geval is een inklapbare babybox erg handig. Je hebt hierin twee opties:

 

 • Inklapbare box voor reizen
 • Inklapbare box voor thuisgebruik

De inklapbare box voor reizen is gemaakt van kunststof en heeft gaaszijkanten. Deze is gemakkelijk te vervoeren en op te bergen in een transporttas. Een nadeel is dat deze boxen er wat minder aantrekkelijk uitzien, en dat ze geen in hoogte verstelbare bodem hebben.

 

De inklapbare box voor thuisgebruik lijkt in veel opzichten op een normale box, maar heeft een lichtere constructie. Dit maakt hem wat minder massief, met zowel voor- als nadelen. Het inklappen gaat wat minder gemakkelijk dan bij een reisbox, maar het is mogelijk. Eenmaal ingeklapt, nemen ze ook meer ruimte in beslag. Bij deze boxen is de bodem meestal in hoogte verstelbaar.

 

Matras

 

De meeste babyboxen worden geleverd zonder matras, deze dien je zelf aan te schaffen. Het prettigst is om te kiezen voor een boxmatras in combinatie met een boxkleed. Op deze manier creëer je een heerlijke plek voor je kleintje!

Let goed op de afmetingen van je box als je een extra matras gaat aanschaffen. Het is absoluut essentieel dat deze perfect past. Als er ruimte overblijft tussen het matras en de zijkant van de box, dan kan dit potentieel gevaarlijk zijn voor je kind. Er bestaat dan het risico dat je kind tussen het matras en de box terechtkomt, wat verstikkingsgevaar kan opleveren.

 

Reviews

 

Om je een handje te helpen, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste babyboxen die er momenteel op de markt zijn. We zijn dan ook trots om je deze top 10 van babyboxen te presenteren. Welke babybox heeft jouw voorkeur?

Zoals je gewend bent van onze top-10 beoordelingen, kan elke babybox uit de top-10 jouw persoonlijke nummer 1 zijn. Afhankelijk van jouw omstandigheden, persoonlijke voorkeur en budget zal deze top tien een favoriet voor jou

beste babybox

Top 10 beste babyboxen van 2023

10. Prénatal basis

Op zoek naar een ongecompliceerde, doch kwaliteitsvolle babybox? Overweeg dan zeker deze basis box van Prénatal. Je kunt kiezen tussen deze versie met ronde spijlen, of het model met platte spijlen. De keuze komt neer op je persoonlijke smaak, aangezien de rest identiek is.

Prénatal beweert dat de bodem in twee standen verstelbaar is. De meeste boxen hebben echter drie verstelbare hoogtes, en we geloven dat dit bij deze box ook het geval is. Prénatal lijkt namelijk de laagste positie over het hoofd te zien: dit zorgt in totaal voor drie verschillende standen. De hoogste stand is echter niet bijzonder hoog.

De bodemplaat is meer dan een eenvoudige houten plaat en heeft al een zachte bovenlaag. Wij raden toch aan om hier een extra boxkleed of matrasje aan toe te voegen. Bovendien is het monteren van de box vrij eenvoudig!

 

Afmetingen: 100×75 cm

9. Cabino Finn

De Cabino Finn is een keurige budgetvriendelijke babybox waar je weinig op kan aanmerken. Cabino presenteert een aantrekkelijk assortiment van basis babyproducten, waar deze Finn box zeker thuishoort.

De box is robuust en toont een strak en simpel design. Bij deze Cabino box heb je de mogelijkheid de bodem in 3 verschillende hoogtes aan te passen. In vergelijking met de Prénatal box is de hoogste stand aanzienlijk hoger, wat prettig is bij een klein en fragiel pasgeboren kindje.

Consumenten die deze box in bezit hebben, zijn zeer positief: de box ziet er goed uit, is uitstekend afgewerkt en staat stevig op zijn plek. Ook het monteren van de box is redelijk eenvoudig. Let wel, een matrasje of boxkleed dient nog afzonderlijk aangeschaft te worden.

De bodemplaat is meer dan een eenvoudige houten plaat en heeft al een zachte bovenlaag. Wij raden toch aan om hier een extra boxkleed of matrasje aan toe te voegen. Bovendien is het monteren van de box vrij eenvoudig!

 

Afmetingen: 100×80 cm

 

8. Europe Baby Casper

Europe Baby biedt een aantrekkelijke verzameling van hoogwaardige babyboxen die redelijk zijn geprijsd – denk bijvoorbeeld aan de Casper. In essentie is het een eenvoudige box, het soort model waar veel mensen naar op zoek zijn. Mooi licht in de kamer, neemt niet onnodig veel ruimte in beslag en is uiterst stabiel.

In vergelijking met de voorgaande twee boxen heeft deze net iets meer karakter en voelt hij luxer aan. Dit merk je bijvoorbeeld aan de afwerking en de gebruikte materialen. Bovendien is hij ook beschikbaar in leuke trendy kleuren, zoals deze klei-kleur of een matte witte variant.

Een nadeel in vergelijking met andere boxen is bijvoorbeeld dat deze geen lade heeft, of een extra bodemplaat waar je spullen tussen kan opslaan. Maar, dit draagt wel bij aan zijn ruimtelijke uitstraling. Mocht je dit toch graag willen, dan is er gelukkig ook een versie met lade beschikbaar. En voor ouders van een tweeling, is er de speciale Casper tweelingbox versie die langer is.

Consumenten die deze box in bezit hebben, zijn zeer positief: de box ziet er goed uit, is uitstekend afgewerkt en staat stevig op zijn plek. Ook het monteren van de box is redelijk eenvoudig. Let wel, een matrasje of boxkleed dient nog afzonderlijk aangeschaft te worden.

De bodemplaat is meer dan een eenvoudige houten plaat en heeft al een zachte bovenlaag. Wij raden toch aan om hier een extra boxkleed of matrasje aan toe te voegen. Bovendien is het monteren van de box vrij eenvoudig!

 

Afmetingen: 100×79 cm

 

7. Bopita Brent​

Bopita is een fantastisch Nederlands merk dat een breed scala aan premium meubels voor baby’s en kinderen biedt. Deze Bopita Brent box is een klassiek model uit hun assortiment, vergelijkbaar in ontwerp met de nummers 8, 9 en 10 uit dit overzicht.

Het grote verschil zit hem in het materiaal, deze box is vervaardigd uit echt beukenhout in plaats van MDF. Dit geeft hem een stuk meer soliditeit, waardoor deze box gemakkelijk jaren of zelfs generaties kan meegaan. Uiteraard wordt dit kwaliteitsverschil weerspiegeld in de prijs, de Brent is direct een stuk prijziger.

Interessant om te weten, mocht je van plan zijn de box af en toe te verplaatsen, dan kun je er losse wieltjes bij bestellen. Bovendien, hij is ook beschikbaar in een XXL-versie; bijzonder handig bij een tweeling.

 

Afmetingen: 102x82 cm

 
bopita brent

6. Bopita Home

 

Eveneens indrukwekkend van Bopita, een box in de vorm van een klein bedhuisje: de Home babybox. Wat zo geweldig is aan deze box is dat je hem later kunt transformeren tot een speelhuisje.

 

De Home is een premium, uiterst kwalitatieve box gemaakt van beukenhout en verkrijgbaar in wit, zwart en naturel. Het dakje op de box geeft een zeer knus gevoel. Je kunt hier namelijk versieringen, knuffels en speelgoed aan hangen. Of zelfs helemaal bedekken met een laken.

 

Uiteraard is de bodem in hoogte verstelbaar, en als je kindje te groot wordt voor de box, kun je deze zelfs wegnemen. Dan heb je een heel leuk speelhuisje! Op deze manier kun je langer genieten van de box, en is het ook een duurzame keuze.

 

Afmetingen: 101×81 cm

bopita home

5. Kidsmill Sixties

 

Kidsmill, net als Bopita, is ook een Nederlands merk. Misschien ken je ze wel van hun populaire Up! kinderstoel. Ze produceren uitstekende kindermeubels van vergelijkbare hoge kwaliteit. Deze Sixties box maakt deel uit van hun coole Sixties-lijn.

 

Helemaal in de stijl van de jaren ’60 zijn de poten schuin en hebben ze een andere kleur dan de box zelf. Dit zorgt voor een opvallende maar stijlvolle uitstraling in de woonkamer.

 

Een nadeel is dat je de bodem maar op twee posities kunt verstellen. De middelste, zoals op de foto, of helemaal onderaan. Dit vinden we eigenlijk te weinig voor een box in deze prijsklasse.

 

Afmetingen: 103 x 85 cm

kidsmill sixties

4. Europe Baby Evy

 

Persoonlijk zijn we dol op het ontwerp van deze Europe Baby Evy box; hij lijkt veel op de Retro en de Sixties. De schuine poten zorgen meteen voor een totaal andere uitstraling. Absoluut trendy!

 

Bovendien is hij vervaardigd uit beukenhout – dus heerlijk stevig en duurzaam. Eén nadeel, de bodem kan je slechts op twee verschillende hoogtes instellen. Op zich geen groot probleem, maar het zou prettig zijn geweest als je hem net iets hoger had kunnen plaatsen.

 

Net zoals bij de Casper box, heb je de keuze uit hippe kleuren die perfect bij dit model passen, zoals mat klei of mat zeegroen.

 

Afmetingen: 77 x 98 cm

europe baby evy

3. Bopita Retro

 

Opnieuw een indrukwekkende box van Nederlandse makelij: deze Retro babybox van Bopita. Het fascinerende retro ontwerp wordt gecreëerd door de ronde spijlen en de schuine poten – vergelijkbaar met de Evy. Deze heeft wat langere spijlen en kortere poten, wat zorgt voor een unieke uitstraling.

De spijlen zijn vervaardigd uit beukenhout, terwijl de bodem van MDF is gemaakt (zoals bij alle boxen). Uiteraard is de bodem in verschillende hoogtes aanpasbaar, zodat je baby er niet zelfstandig uit kan klimmen.

Het monteren van de box is geen moeilijke klus dankzij de heldere instructies van Bopita. En je voelt de kwaliteit: bijvoorbeeld de schroeven zijn zo ontworpen dat je ze makkelijk kunt losdraaien als je de box wilt opbergen en later weer in elkaar wilt zetten.

 

Afmetingen: 99 x 77 cm

bopita retro

2. Childwood Park 94

 

De Park 94 babybox van Childwood (Childhome) is een verfijnde babybox gemaakt van massief beukenhout met een MDF-bodemplaat. Het is een zeer geliefde box en wij begrijpen volkomen waarom. Dit model is uitermate robuust en van topkwaliteit.

 

Vanzelfsprekend is deze box voorzien van een kindvriendelijke, op waterbasis gemaakte lak. Bijzonder handig zijn de vier wieltjes met remmen, waardoor je de Park 94 babybox van Childwood met groot gemak kunt verplaatsen. Daarnaast is de bodem verstelbaar in drie verschillende hoogtes.

 

Optioneel kun je er zelfs een passende opberglade met wieltjes bij aanschaffen. Zo benut je de ruimte in je huis optimaal. De Park 94 box is beschikbaar in diverse leuke en levendige kleuren, variërend van zwart tot groen en wit. Welke kleur heeft jouw voorkeur?

 

 

Afmetingen: 98 x 78 cm

 
childwood park 94

1. Bopita Lisa

Deze box uit de Lisa serie van Bopita vinden we echt prachtig. Het is dan ook net even een categorie duurder. De Lisa box heeft, zoals je kunt zien, een uniek design met wit hout en gelakt natuurlijk hout. De box is tevens verkrijgbaar in het zwart.

Wat deze box onderscheidt van veel andere babyboxen is de ingebouwde lade. Dat vinden we een enorm praktische ruimtebenutting. Een box neemt immers zelf al veel ruimte in beslag, dus dit is een slimme manier om die ruimte extra efficiënt te gebruiken.

Let erop dat je nog wel een boxmatrasje en een boxkleed moet aanschaffen. Daarnaast is de box echt bedoeld om op één vaste plek te laten staan. Deze is te zwaar om gemakkelijk te kunnen verplaatsen!

 

Afmetingen: 101 x 81 cm

 
 

Top 5 beste inklapbare babyboxen 2023

Introductie

Om meteen helderheid te scheppen, er is eigenlijk minimale variatie tussen de inklapbare babyboxen. Ze hebben allemaal een bijna identiek ontwerp, vouwen op dezelfde manier op en de bodem kan op dezelfde manier in drie verschillende hoogtes worden ingesteld. De verschillen zijn terug te vinden in de kleinste details, die bijna onzichtbaar zijn als je de boxen naast elkaar plaatst.

Bekijk dit top 5 overzicht dan ook vooral als een handige verzameling van de beschikbare boxen, in plaats van een ranglijst met een waardeoordeel. Welke box het beste voor jou is, hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke smaak of gevoel bij een specifiek merk. Onze tip: besteed vooral aandacht aan de prijs 😉

5. Puck

 

Deze Joep inklapbare babybox van Puck is voorzien van wieltjes. Het is dan ook een ideale keuze als je op zoek bent naar een box die zowel inklapbaar is als wieltjes heeft. Bovendien kan de bodem op drie verschillende hoogten worden aangepast!

 

Hoewel de box inklapbaar is, is hij niet ontworpen voor reizen. Eenmaal opgevouwen, krijg je een plat maar groot pakket dat je gemakkelijk kunt opbergen, bijvoorbeeld door het onder een bed te schuiven. Als je een box nodig hebt voor op reis, of als je hem vaker wilt in- en uitklappen en opbergen, bekijk dan deze top 3 reisboxen.

 

Het ontwerp is eenvoudig en neutraal, beschikbaar in naturel, wit & zwart, en past volgens ons perfect in bijna elke woonkamer. Hoewel de afwerking minder verfijnd is dan bij een box die niet inklapbaar is.

 

Afmetingen: 102×76 cm

Puck Inklapbare

4. Petite Amélie

Ook het hippe Petite Amélie heeft een inklapbare babybox in hun assortiment. In principe is deze vrijwel exact gelijk aan de andere inklapbare boxen in dit overzicht.

 

Het is dus vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur wat betreft het merk en de prijs. Deze box is namelijk ook van hout, klapt op dezelfde manier in, en je kan de bodem op drie verschillende hoogtes instellen, etc…

 

Petite Amélie is daarentegen wel een fijn merk met persoonlijke service, wat voor jou mogelijk de doorslag kan geven om hiervoor te kiezen.

 

Afmetingen: 100 x 75 cm

 

petite amelie

3. Cabino met poten

Hé, wat leuk! Een beetje variatie binnen de inklapbare boxen. Deze heeft namelijk poten in plaats van wieltjes. De afwerking en constructie zijn verder vergelijkbaar.

 

De pootjes zijn van beukenhout en geven de box net dat beetje extra uitstraling. Het geeft de box een beetje dat Scandinavische gevoel. Bovendien is hij ook verkrijgbaar als een zwarte babybox, met witte pootjes.

 

Deze Cabino box kan dan ook een leuke optie voor je zijn als je op zoek bent naar een inklapbare box die net even anders is, en je hierbij geen behoefte hebt aan wieltjes onder de box.

 

Afmetingen: 100 x 75 cm

 
cabino met poten

2. Prénatal

Ook Prénatal heeft een inklapbare box op wieltjes. De kwaliteit is goed en volledig in overeenstemming met de andere boxen uit dit overzicht. Gewoon een degelijke babybox die je kunt inklappen.

 

Hij is verkrijgbaar in wit en zwart. Dus als je op zoek bent naar een kinderbox in naturel hout, dan kun je beter voor een andere optie gaan. Zo niet, dan is dit ook een prima keuze!

 

Let erop dat je apart een boxkleed aanschaft. Hoewel de bodem wel gelamineerd is en een beetje zacht aanvoelt, is dit nog steeds veel te hard voor je baby!

Afmetingen: 100 x 75 cm

prenatal

1. Cabino

Zoals we al eerder zeiden, verschillen de babyboxen met wieltjes maar heel beperkt van elkaar. Ze lijken allemaal uit dezelfde fabriek te komen. Dit is dan ook een prima model van Cabino, vergelijkbaar met de rest in deze top 5.

 

Je kunt de bodem op drie hoogtes verstellen en het in- en uitklappen gaat eenvoudig. De kwaliteit is goed. De box is gemaakt van hout, wat hem een frisse uitstraling geeft.

 

De wieltjes zijn wel van eenvoudig plastic, maar dit functioneert prima. Consumenten die deze inklapbare kinderbox in huis hebben, zijn er erg blij mee – hij wordt goed beoordeeld.

 

Afmetingen: 99 x 75 cm

Ronde babyboxen 2023

1. Bopita Rondo

 

De Rondo babybox van Bopita is een zeer mooie, kwalitatieve ronde box. Het ronde ontwerp geeft de box een speels karakter. Je moet er echter wel echt de ruimte voor hebben in huis, want het is zeker minder praktisch dan een rechthoekig model. Het zal dus niet voor iedereen de juiste keuze zijn.

 

Maar als het in je huis past, creëer je een heel bijzondere plek voor je kindje. De bodem is uiteraard in hoogte verstelbaar, en de box voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Je kunt zelfs de poten vervangen door wieltjes, als je dat handiger vindt.

 

Je moet er echter wel apart een boxmatras en boxkleed bij kopen. Door het ronde ontwerp heb je hierin minder keuze dan bij een rechthoekig model.

 

 

Top 3 beste inklapbare reis babyboxen 2023

3. Tectake Baby Tommy 

 

Een inklapbare babybox kan erg handig zijn als je op reis gaat, en biedt net even iets anders dan een campingbedje. Deze Tommy babybox van het merk Tectake is een prima reisbox.

De Tommy is ook handig als je je kindje naar de oppas, opa of oma brengt. Maar natuurlijk ook als jij zelf opa of oma bent en slechts af en toe een babybox nodig hebt. Dan wil je niet constant een babybox in je woonkamer hebben staan, vooral als de kleine logé er maar één keer per maand een weekend in ligt. Deze boxen zijn veel compacter op te bergen dan een houten inklapbare box, zoals de Puck of Cabino Dino.

Deze leuke inklapbare Tommy babybox van Tectake is eenvoudig, lichtgewicht en kan tegen een stootje. De zijkant is van ademend gaas en voorzien van een leuke, vrolijke print.

In tegenstelling tot de meeste babyboxen die je niet kunt inklappen, kun je het slaapvlak van deze box niet in hoogte verstellen. Dat is wel echt een nadeel van deze inklapbare box.

Verder is deze Tommy babybox van Tectake gemakkelijk te reinigen en wordt hij geleverd met een handige hoes om de box te vervoeren. Het opzetten is simpel; je schuift de box zo in positie.

 

 

tectake tommy

2. Lionelo Sofie 2-in-1

 

Deze Sofie 2-in-1 box van het vrolijke merk Lionelo is een blije, praktische en veilige babybox. Je kunt de box eenvoudig in- en uitklappen, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen op reis of eenvoudig kunt opbergen.

 

Dankzij een speciaal LockGuard-systeem is de box beveiligd tegen enthousiast springen en spelen door je kindje in de box. Dit LockGuard-systeem voorkomt namelijk dat de box onverwachts kan inklappen met een baby erin.

 

De Sofie babybox heeft een afmeting van 100x100x76 centimeter en is geschikt voor kinderen tot zelfs 15 kilogram. De zijkanten zijn gemaakt van een fijne, geventileerde stof, wat zorgt voor optimale ventilatie en een goed zicht op je kleintje.

 

Je kunt zelfs een zijkant open ritsen. Dit is leuk wanneer je kindje wat ouder wordt en zelfstandig de box in en uit kan kruipen. Daarnaast zijn alle harde delen voorzien van beschermend plastic en heeft de box twee handige wielen.

 

Vergeleken met de Tommy kan bij deze box naast de zijkant die open kan, ook net even wat meer afgewerkt zijn, en hij heeft wieltjes.

lionelo lene

1. TitaniumBaby inklapbare reis box

 

Deze Titanium Baby inklapbare reisbox is een degelijke, prima box met een toegankelijk ontwerp. Wat hem bijzonder maakt, is dat je de bodem van deze box kan verhogen. Dit is niet mogelijk bij de vorige twee inklapbare reisboxen.

 

Je kunt namelijk een tussenplateau installeren, wat handig is als je kindje nog jong is! Wanneer je kindje ongeveer 6 maanden oud is, wordt de bodem al snel te hoog en is het aan te raden om deze te verwijderen.

 

Als je ook op zoek bent naar een campingbedje, moet je niet denken dat je op deze manier twee vliegen in één klap kunt slaan. Een box is namelijk niet bedoeld om in te slapen, en dat geldt ook voor zo’n inklapbare box. Houd daar rekening mee!

TitaniumBaby inklapbare reis box