De beste babyfoon? Koopadvies & top 10 2023

babyfoon

Een babyfoon vormt een essentieel attribuut voor elke ouder van een pasgeborene. Met een kwalitatieve babyfoon kun je je kleintje met een gerust hart laten rusten, terwijl je zelf in huiselijke bezigheden opgaat. Diverse varianten van babyfoons zijn beschikbaar in de markt, maar hoe kun je bepalen welke het beste bij jou past? En, hoe functioneert zo’n babyfoon eigenlijk? Is een babyfoon met camera noodzakelijk, of misschien zelfs een model met een applicatie? Wij hebben alle benodigde informatie verzameld en overzichtelijk gepresenteerd. Hierdoor kun je moeiteloos ontdekken welke babyfoon het meest geschikt is voor jouw situatie, met onze begeleiding. Bekijk onze beoordelingen en aanschouw de beste babyfoons van 2023!

Wat is een babyfoon?

Het concept van een babyfoon is eenvoudig: je installeert een sensor bij je baby en plaatst een ontvanger op de locatie waar jij je meestal bevindt, zoals de keuken of de woonkamer. De sensor vangt het geluid en/of beeld van je baby op en stuurt dit door naar de ontvanger. Zo kun jij met een gerust hart ergens anders in huis zijn terwijl je baby slaapt.

 

Je baby uit het zicht laten is als ouder iets wat je vaak met tegenzin doet, vooral in het begin. Toch zal dit onvermijdelijk zijn. Als je kindje slaapt, kunnen zowel jij als je baby de broodnodige rust krijgen. Het is echter nooit prettig om niet precies te weten hoe het met je baby gaat. Een babyfoon biedt de geruststelling dat je kindje comfortabel slaapt. Het is daarom altijd de moeite waard om te investeren in een hoogwaardige babyfoon en zo je hele gezin gemoedsrust te gunnen!

 

Een babyfoon bestaat altijd uit twee units: de babyunit en de ouderunit. De babyunit wordt bij de baby geplaatst en registreert geluid en/of beeld. De ouderunit plaats je op een zichtbare plek waar je je op dat moment bevindt. Dankzij de directe DECT-verbinding hoor je onmiddellijk wanneer je baby geluid maakt!

Verschillende soorten babyfoons

 • Een babyfoon zonder videofunctie
 • Een babyfoon met camera
 • Een babyfoon met camera en mobiele app

Een standaard babyfoon omvat geen videofunctie, oftewel een babyfoon zonder camera. Met deze optie kun je het geluid van je kindje horen, maar kun je hem of haar niet zien. Voor veel ouders is alleen geluid niet voldoende; zij willen ook visueel kunnen controleren of hun baby comfortabel ligt te slapen. In dat geval kies je voor een babyfoon met camera. Tegenwoordig zijn er ook geavanceerde babyfoons met een camera die verbonden is met een mobiele app op je telefoon. Hierdoor kun je zelfs buitenshuis via internet het camerabeeld op je telefoon bekijken. Bij sommige van deze babyfoons is er geen aparte ouderunit meer nodig, aangezien je je telefoon als ouderunit gebruikt.

 

Vaak krijgen we de vraag of een babyfoon met camera nu echt beter is dan een babyfoon zonder camera. Het antwoord hierop is niet zo zwart-wit.

 

Natuurlijk biedt een camera je een visueel inzicht in het welzijn van je baby. Voor sommige ouders is het geruststellend om op elk moment live beeld te hebben en te zien hoe het met hun baby gaat. Dit geeft een gevoel van zekerheid en kan ook gewoon leuk zijn om je kleintje vredig te zien slapen.

 

Maar aan de andere kant kan een live videoverbinding ook leiden tot overmatige zorgen en overmatige aandacht voor je slapende baby. Dit kan onbedoeld veel energie van je vergen.

 

In dit opzicht kan een babyfoon zonder camera juist voor meer ontspanning zorgen. Je moet vertrouwen op het feit dat een stille, slapende baby gewoon lekker aan het rusten is. Je zult vanzelf wel horen wanneer je baby weer wakker wordt – daarvoor heb je geen camera nodig.

 

Kortom, de keuze tussen een babyfoon met camera en een babyfoon met alleen geluid is echt een persoonlijke beslissing. Er is geen absolute betere keuze; het hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Ons advies is om goed na te denken over waarom je een babyfoon met camera zou willen en of dit werkelijk noodzakelijk is voor jou.

​Babyfoon app op je telefoon

Nu vraag je je misschien af, heb ik eigenlijk nog wel een aparte babyfoon nodig? Tegenwoordig zijn er toch ook gewoon apps voor? Dat klopt! Maar dan moet je wel een extra telefoon of tablet naast je baby hebben, wat voor ons meer een “noodoplossing” is, of handig bijvoorbeeld tijdens het reizen. In het dagelijks gebruik biedt een traditionele babyfoon echt veel meer comfort.

 

In de Google Play Store of Apple App Store kun je tal van verschillende babyfoon-apps downloaden. Deze kosten vaak ongeveer €5, maar vergeet niet dat je de app op twee apparaten moet installeren.

Koopadvies: wat is de beste babyfoon?

Het selecteren van de juiste babyfoon is geen eenvoudige taak. Als je het aan ons vraagt, kan het zelfs een van de meest complexe keuzes zijn op de lijst met benodigdheden voor je baby. Een babyfoon is namelijk een technisch apparaat met talloze verschillende mogelijkheden. Elk merk produceert verschillende varianten van hetzelfde model, met diverse functies zoals bijvoorbeeld een display.

 

Hierdoor is het lastig om eenduidig te bepalen wat de allerbeste babyfoon is. We hebben uitgebreide tests uitgevoerd op de beste babyfoons die momenteel op de markt zijn. Ons onderzoek heeft geleid tot de top 5 beste babyfoons zonder camera en de top 5 beste babyfoons met camera in Nederland! Voordat je verder gaat, moet je begrijpen dat de perfecte babyfoon voor iedereen verschilt. Afhankelijk van jouw situatie, persoonlijke voorkeur en budget zal een van deze lijsten jouw favoriet aanwijzen.

 

Daarom raden we aan om gestructureerd te werk te gaan bij het maken van je keuze. Begin met jezelf de vraag te stellen of je een babyfoon met camera wilt of juist niet. Dit is de eerste en meest cruciale stap in het aankoopproces. Bespreek dit ook grondig met je partner. Een camera geeft je een nog beter zicht op je baby, maar kan soms ook onnodige stress veroorzaken.

Tips voor het kopen van een babyfoon zonder camera

Bij een babyfoon zonder camera zijn dit de voornaamste kenmerken om op te letten:

 

 • Beeldscherm

Een beeldscherm kan handig zijn om extra informatie zoals de batterijstatus te tonen, of om het juiste slaapliedje te selecteren. Aan de andere kant kan het ontbreken van een beeldscherm juist prettig zijn, omdat de babyfoon dan doorgaans eenvoudiger is in gebruik.

 

 • Terugpraatfunctie

Een terugpraatfunctie is niet standaard aanwezig, maar kan handig zijn om je baby op afstand geruststellend toe te spreken, zonder direct naar de babykamer te moeten gaan.

 • Thermometer

Een thermometer is enkel beschikbaar bij babyfoons met een beeldscherm en meet de temperatuur bij de babyunit. Dit is handig om te weten of je kindje het wellicht te warm of te koud heeft.

 

 • Slaapliedjes

Veel baby’s vinden het aangenaam om bij het luisteren naar een rustgevend slaapliedje in slaap te vallen.

 

 • Nachtlampje

Een nachtlampje op de babyfoon kan handig zijn, zodat je geen apart nachtlampje hoeft aan te schaffen of in ieder geval altijd een lichtbron bij de hand hebt om het felle licht uit te schakelen.

 

 • Projector voor sterrenhemel

Sommige babyfoons zijn voorzien van een projector voor een sterrenhemel. Dit creëert een bijzondere atmosfeer en kan echt leuk zijn voor je kindje. Deze functie kom je echter vooral tegen bij de duurdere modellen.

 

 • Batterij en voedingsadapter

Let goed op het type batterij en of er een voedingsadapter wordt meegeleverd. Bij voorkeur werk je altijd met oplaadbare batterijen, en het is handig als zowel de babyunit als de ouderunit kunnen worden aangesloten op een voedingsadapter in het stopcontact.

 

 • Verbindingsmethode en signaalsterkte

In feite maken alle babyfoons zonder camera gebruik van DECT-technologie. Dit zorgt voor een veilige verbinding waarbij afluisteren niet mogelijk is. Let wel op de signaalsterkte, die meestal ongeveer 50 meter binnenshuis en 300 meter buitenshuis is. Desondanks raden we altijd aan om dichtbij je baby te blijven!

Tips voor het kopen van een babyfoon met camera

Bij een babyfoon met camera zijn er weer andere zaken om goed op te letten. Dit is het team van babyspullen-advies.nl nog voor je aan het uitwerken – houd onze website in de gaten!

Via de links bij de producten kan je de babyfoons verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie.

 

De beste babyfoon zonder camera top 5 2023

5. Alecto DBX-115

De Alecto DBX-115 babyfoon is een uitstekende keuze voor beginners. Het maakt gebruik van een DECT-verbinding, wat zorgt voor een goede dekking van ongeveer 50 meter binnenshuis en tot 300 meter buitenshuis, hoewel de praktische afstanden meestal iets lager zijn.

 

Zowel de babyunit als de ouderunit van de DBX-115 werken op oplaadbare batterijen die worden meegeleverd. Wat verrassend is voor een babyfoon in deze prijscategorie, is dat zowel de babyunit als de ouderunit zijn voorzien van een stekkeradapter. Dit maakt het mogelijk om beide units altijd goed op te laden en ervoor te zorgen dat je altijd een volle batterij hebt wanneer je ze nodig hebt.

 

Dit is een eenvoudig model, dus het heeft geen ingebouwd nachtlampje, terugspreekfunctie of display. Als je interesse hebt in een model met display, kun je eens kijken naar de DBX-125. De ouderunit heeft echter wel lichtjes die het geluidsniveau visueel weergeven, zodat je kunt zien wanneer je baby ‘geluid maakt’.

Alecto DBX-115

4. Motorola MBP-11

Motorola heeft verschillende uitstekende babyfoons zonder camera in de MBP-serie, zoals de MBP-11. Op dit moment lijkt het er echter op dat deze modellen niet meer worden geproduceerd – we houden dit nauwlettend voor je in de gaten!

 

Wat handig is, is dat zowel de ouderunit als de babyunit direct in het stopcontact kunnen worden gestoken; batterijen zijn dus niet meer nodig! Het enige nadeel is natuurlijk dat je beide units alleen kunt gebruiken waar een stopcontact beschikbaar is.

 

Het geluidskwaliteit van de Motorola MBP-11 is uitstekend en altijd storingsvrij dankzij DECT-technologie, met een bereik van 300 meter.

 

Een leuke functie is dat je geluid niet alleen kunt horen, maar ook kunt zien aan de reeks lampjes op de ouderunit. Hierdoor kun je gerust het volume van je televisie wat harder zetten of naar muziek luisteren op je Sonos-luidspreker, terwijl je toch direct op de hoogte wordt gebracht als je baby geluid maakt.

 

Het blijft echter een eenvoudige babyfoon, de Motorola MBP-11. Hij heeft bijvoorbeeld geen terugspreekfunctie, waarmee je je baby kunt kalmeren door bijvoorbeeld een rustgevend slaapliedje te zingen.

Motorola MBP-11

3. Alecto DBX-88

De Alecto DBX-85 en DBX-88 babyfoons behoren al geruime tijd tot de best verkochte modellen. Ze voldoen namelijk aan alle essentiële vereisten die je zoekt in een basis babyfoon. De DBX-85 heeft geen display maar heeft vrolijke sterrenlampjes, terwijl de iets duurdere DBX-88 wel een display heeft.

 

De bediening van deze babyfoon is uitermate eenvoudig en intuïtief, en beide units worden van stroom voorzien door batterijen die ook kunnen worden opgeladen met een adapter. Dit biedt het grote voordeel dat je de baby- en ouderunit kunt plaatsen waar je maar wilt, zonder afhankelijk te zijn van stopcontacten.

 

Daarnaast beschikken deze modellen, in tegenstelling tot de Motorola en de goedkopere DBX-115, over een handige terugspreekfunctie. Hierdoor kun je vanaf de ouderunit met je baby communiceren via de babyunit.

 

Het display van de DBX-88 brengt verschillende voordelen met zich mee. Je kunt hierop de status en de kwaliteit van de verbinding aflezen, evenals de kamertemperatuur waarin je baby slaapt. Ook kun je zien of het nachtlichtje op de babyunit is ingeschakeld.

 

Ten slotte zorgen de sterretjes op de DBX-88 voor een charmant nachtlampje. Het prijsverschil tussen beide babyfoons is niet aanzienlijk. Als het binnen je budget past, raden we altijd aan om voor de versie met het display te kiezen.

Alecto DBX-88

2. Luvion Icon Clear 75 Pro

De Luvion Icon Clear 70 & 75 Pro babyfoons zijn vrij recentelijk geïntroduceerd, in 2021. Het valt meteen op dat het bedrijf duidelijk design- en functie-inspiratie heeft gehaald uit de toonaangevende Philips Avent babyfoon die bovenaan dit overzicht staat. De 75 Pro-versie van Luvion heeft bijvoorbeeld ook een sterrenprojector, terwijl de 70-versie dat niet heeft.

 

Desondanks is het een kwalitatief goede babyfoon die goed presteert. De Luvion Icon Clear 70 heeft geen display, terwijl de 75 Pro-versie dat wel heeft. Het ontbreken van een display is niet per se een nadeel, omdat het daardoor juist extra eenvoudig werkt. Dit kan voor sommige mensen een persoonlijke voorkeur zijn, maar hierdoor mis je wel handige functies zoals slaapliedjes, een temperatuurindicator en een terugspreekfunctie.

 

Onze mening is dat de 75 Pro-versie echt de betere keuze is, als dit binnen je budget past. Als je op zoek bent naar een babyfoon in de prijscategorie van de Luvion Icon Clear 70, dan zouden we eerder de Alecto babyfoon met display aanraden.

Luvion Icon Clear 75 Pro

1. Philips Avent SCD733/26

Naar onze overtuiging behoren de babyfoons van Philips Avent tot de allerbeste die beschikbaar zijn. Ze bieden uitstekende duurzame kwaliteit, zijn gebruiksvriendelijk, hebben een indrukwekkende batterijduur en garanderen te allen tijde een betrouwbare en veilige verbinding. Deze uitvoering heeft zelfs een fascinerende sterrenprojector. De SCD713/26 is hetzelfde model, maar dan zonder deze projector, wat het meteen iets voordeliger maakt. En in tegenstelling tot de Luvion Icon Clear 70, beschikt deze variant wel over een display.

 

Op dit display kun je niet alleen de temperatuur aflezen, maar ook de luchtvochtigheid in de kamer. Wat we tevens als een leuke toevoeging beschouwen, zijn het royale en zachte nachtlampje en de verscheidene aangename slaapmuziekjes. Deze specifieke versie, namelijk de SCD733/26 babyfoon van Philips Avent, beschikt over een ingebouwde projector waarmee je een schitterende sterrenhemel op het plafond boven je baby kunt projecteren.

 

Bovendien is deze babyfoon voorzien van alle bekende kenmerken, zoals DECT-technologie, VOX-functionaliteit, een uitstekende batterijduur en een betrouwbare, veilige en heldere audiokwaliteit. Uiteraard kun je zowel meeluisteren als terugpraten met je baby.

Philips Avent SCD733/26

De beste babyfoon met camera top 10 2023

10. Alecto Baby DVM-71

Wanneer je op zoek bent naar een budgetvriendelijke babyfoon met camera, is de Alecto Baby DVM-71 een aantrekkelijke keuze. De beeldkwaliteit is degelijk, aangezien je het toch slechts bekijkt op een compact 2,4 inch scherm.

 

Wat deze babyfoon onderscheidt van de vergelijkbare Luvion Easy, is zijn uitbreidbaarheid met meerdere camera’s (tot maximaal 4). Bovendien is hij net zo volledig uitgerust, met functies zoals een terugspreekoptie, slaapliedjes en een temperatuurmeter.

 

Het is wel belangrijk op te merken dat dit geen wifi-camera is; de verbinding verloopt via een radiosignaal. Dit heeft als voordeel dat je hem zonder extra instellingen kunt gebruiken, maar het bereik is natuurlijk beperkt en blijft beperkt tot binnenhuisgebruik.

Alecto Baby DVM-71

9. Luvion Easy

De Luvion Easy is vergelijkbaar met de Alecto DVM-71 als een instapmodel babyfoon met camera van goede kwaliteit. Naar onze mening vinden we de Easy persoonlijk iets handiger in gebruik, maar beide modellen hebben hun eigen sterke en zwakke punten.

 

De Easy is uitgerust met een compact 2 inch display waarmee je je baby goed en met behoorlijke kwaliteit in beeld kunt brengen. De camera heeft een redelijke kijkhoek, en ‘s nachts kun je met behulp van infraroodtechnologie zelfs tot wel 5 meter ver kijken; dit wordt automatisch geactiveerd. In de VOX-stand gaat het display pas aan wanneer je baby geluid maakt, om de batterij te sparen. In deze stand gaat de batterij lang genoeg mee, maar als je het scherm constant aan laat staan, gaat de batterij binnen enkele uren leeg. In dat geval kun je hem beter op het stopcontact aansluiten.

 

Net als de Alecto DVM-71 is ook de Luvion Easy geen wifi-babyfoon, maar werkt op 2,4 GHz. Het bereik binnen het huis is prima. De bediening werkt eigenlijk vrij soepel, en we zijn onder de indruk van het formaat van de ouderunit. Dit maakt hem erg prettig in dagelijks gebruik.

Luvion Easy

8. Luvion Grand Elite 3 Connect

Hoewel de Luvion Grand Elite 3 Connect babyfoon op papier uitblinkt met zijn premium functies, zoals een bestuurbare camera, een groot HD-scherm en een wifi-verbinding met app, zijn we toch niet volledig overtuigd.

 

Dit oordeel baseren we voornamelijk op de wisselende feedback van consumenten over de software en de verbinding. Er zijn talloze meldingen van gebruikers over een teleurstellende offline verbinding (LLHR) en software die vaak niet naar behoren werkt, inclusief problemen met de app. Sommige gebruikers worden zelfs ‘s nachts gestoord door verbindingsproblemen.

 

Hoewel er zeker ook positieve beoordelingen zijn, ervaren wij als team de betrouwbaarheid van dit product niet als consistent genoeg, zeker gezien de premium prijsklasse. In deze prijscategorie zouden we eerder neigen naar een model uit de top 3 van dit overzicht, of wellicht naar de meer budgetvriendelijke opties zoals de Alecto DVM-200 of Luvion Essential.

Luvion Grand Elite 3 Connect

7. Alecto Baby DVM-200

De Alecto Baby DVM-200 babyfoon is een uitstekende keuze in het middensegment met camera. Dit model heeft al geruime tijd zijn waarde bewezen en werd in 2019 zelfs als beste koop beoordeeld door de Consumentenbond.

 

Wat deze babyfoon echt bijzonder maakt, is de op afstand bedienbare camera met zoomfunctie. Dit biedt je de mogelijkheid om je baby nog nauwkeuriger in de gaten te houden. Bovendien wordt het beeld weergegeven op een ruim 4,3 inch scherm. Naast deze unieke eigenschap is de DVM-200 babyfoon voorzien van alle bekende en handige functies, zoals een ingebouwde temperatuurmeter, een terugspreekfunctie en een selectie van 5 voorgeprogrammeerde slaapliedjes.

 

Een ander pluspunt is dat het scherm kan worden uitgebreid met meerdere camera’s, wat vooral handig kan zijn wanneer er meerdere kinderen in het gezin zijn of wanneer er toekomstige uitbreidingen zijn gepland. Hoewel de DVM-200 geen wifi en app-functionaliteit biedt, is dit geen groot nadeel, vooral als je van plan bent om hem voornamelijk binnenshuis te gebruiken en toch in de buurt van je baby blijft, zoals geadviseerd wordt.

Alecto Baby DVM-200

6. Luvion Essential

De Alecto Baby DVM-200 babyfoon is een uitstekende keuze in het middensegment met camera. Dit model heeft al geruime tijd zijn waarde bewezen en werd in 2019 zelfs als beste koop beoordeeld door de Consumentenbond.

 

Wat deze babyfoon echt bijzonder maakt, is de op afstand bedienbare camera met zoomfunctie. Dit biedt je de mogelijkheid om je baby nog nauwkeuriger in de gaten te houden. Bovendien wordt het beeld weergegeven op een ruim 4,3 inch scherm. Naast deze unieke eigenschap is de DVM-200 babyfoon voorzien van alle bekende en handige functies, zoals een ingebouwde temperatuurmeter, een terugspreekfunctie en een selectie van 5 voorgeprogrammeerde slaapliedjes.

 

Een ander pluspunt is dat het scherm kan worden uitgebreid met meerdere camera’s, wat vooral handig kan zijn wanneer er meerdere kinderen in het gezin zijn of wanneer er toekomstige uitbreidingen zijn gepland. Hoewel de DVM-200 geen wifi en app-functionaliteit biedt, is dit geen groot nadeel, vooral als je van plan bent om hem voornamelijk binnenshuis te gebruiken en toch in de buurt van je baby blijft, zoals geadviseerd wordt.

Luvion Essential

5. Philips Avent SCD843/26

De Philips Avent SCD843/26 babyfoon met camera behoort tot hetzelfde type als de DVM-200 en de Essential, maar vertegenwoordigt een meer premium optie met een bijbehorend hoger prijskaartje. Ondanks dat hij bijvoorbeeld geen op afstand bestuurbare camera heeft, vervult hij zijn functies uitstekend.

 

Wij beschouwen het ontbreken van op afstand bestuurbare camera niet als een groot nadeel, omdat je de camera gemakkelijk handmatig kunt verstellen. Bovendien blinkt de Avent uit in gebruiksgemak. De bediening is uiterst intuïtief en het apparaat is slim ontworpen.

 

Daarnaast staat het apparaat bekend om zijn uitstekende kwaliteit, zoals we mogen verwachten van Philips Avent. Echter, in deze prijsklasse zou je ook een babyfoon met wifi en app-functionaliteit kunnen overwegen. Dit betekent dat de Philips Avent SCD843/26 zich positioneert als een babyfoon met camera zonder wifi, maar wel met een hoger prijsniveau.

Philips Avent SCD843/26

4. Motorola VM65X

Voor ouders die hun baby nauwlettend in de gaten willen houden, is de Motorola VM65X babyfoon met camera een uitstekende keuze. Deze babyfoon wordt geleverd met een speciaal statief waarmee je de camera van boven het wiegje of ledikantje naar beneden kunt richten.

 

Bovendien kun je de camera in een ander magnetisch statief plaatsen dat aan de muur kan worden bevestigd. Dit stelt je in staat om de optimale kijkhoek te bepalen. Het belangrijk om op te merken dat je de camera niet op afstand kunt bedienen, in tegenstelling tot de VM85. Als je geen plannen hebt om de speciale houders te gebruiken, is dat wellicht een betere keuze voor jou.

 

De VM65X biedt ook een hoogwaardige ervaring met zijn groot 5″ HD-scherm en wifi-verbinding. Dankzij de speciale app heb je altijd een betrouwbare verbinding. Met deze app kun je zelfs geluid- en bewegingsdetectie-evenementen van de afgelopen 24 uur bekijken.

Motorola VM65X

3. Eufy by Anker

Voor ouders die hun baby nauwlettend in de gaten willen houden, is de Motorola VM65X babyfoon met camera een uitstekende keuze. Deze babyfoon wordt geleverd met een speciaal statief waarmee je de camera van boven het wiegje of ledikantje naar beneden kunt richten.

 

Bovendien kun je de camera in een ander magnetisch statief plaatsen dat aan de muur kan worden bevestigd. Dit stelt je in staat om de optimale kijkhoek te bepalen. Het belangrijk om op te merken dat je de camera niet op afstand kunt bedienen, in tegenstelling tot de VM85. Als je geen plannen hebt om de speciale houders te gebruiken, is dat wellicht een betere keuze voor jou.

 

De VM65X biedt ook een hoogwaardige ervaring met zijn groot 5″ HD-scherm en wifi-verbinding. Dankzij de speciale app heb je altijd een betrouwbare verbinding. Met deze app kun je zelfs geluid- en bewegingsdetectie-evenementen van de afgelopen 24 uur bekijken.

Eufy by Anker

2. Motorola VM85 Connect

De Motorola VM85 Connect is een uiterst complete en hoogwaardige babyfoon met camera die zowel over een 2.4 GHz als Wifi verbinding beschikt. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de Avent SCD843 en de Eufy van Anker.

 

Bovendien biedt deze babyfoon de mogelijkheid om de camera op afstand te besturen, zodat je de hele kamer kunt observeren of de kijkhoek kunt aanpassen zoals gewenst. Dankzij de 2.4 GHz FHSS technologie is het mogelijk om de videobeelden te bekijken zonder dat je een wifi-verbinding nodig hebt. Wat dit model echter bijzonder maakt, is dat het tevens via wifi kan worden verbonden.

 

Met de wifi verbinding hoef je je geen zorgen te maken over zwakke signalen, wat handig is als je bijvoorbeeld een ruime tuin hebt of de babyfoon wilt gebruiken in een omgeving zoals een hotel met zwembad. Het videobeeld kan dan eenvoudig op je telefoon worden bekeken via de Motorola Nursery app.

Motorola VM85 Connect

1. Philips Avent Connected SCD923/26

De Philips Avent Connected babyfoon SCD923/26 wordt door ons beschouwd als de allerbeste babyfoon met camera. Dit oordeel is gebaseerd op het premium ontwerp en de gebruikte materialen, de uitstekende verbindingsmogelijkheden, waaronder Wifi, en het intuïtieve gebruiksgemak. Deze eigenschappen maken het dagelijkse gebruik van deze babyfoon zeer aangenaam.

 

De ouderunit heeft een sterke verbinding binnenshuis, en voor gebruik buitenshuis kun je de Baby monitor+ app op je telefoon via het internet gebruiken. De camera neemt op in volledige HD 1080p-resolutie, en deze beelden kunnen via de app worden bekeken. Daarnaast biedt de babyfoon handige functies, zoals een nachtlampje, een nauwkeurige temperatuurmeter en slaapliedjes. Het is zelfs mogelijk om je eigen slaapliedje op te nemen.

 

Het enige nadeel van deze babyfoon, afgezien van de hogere prijs, is dat de camera niet op afstand kan worden bediend. Hoewel deze functie de babyfoon nog beter zou maken, beschouwen wij het niet als onmisbaar. Voor ons is betrouwbaarheid en dagelijks gebruiksgemak belangrijker. Dit is ook de reden waarom de Consumentenbond hem in 2022 als de beste heeft beoordeeld.

Meer in de categorie slapen:

 • Bedhekje

 • Campingbed

 • Co-sleeper

 • Halfhoogslaper

 • Hoogslaper

 • Inbakerdoek

 • Kinderbed

 • Kruik

 • Ledikant

 • Ledikantdeken

 • Meegroeibed

 • Peuterbed

 • Slaaptrainer

 • Wieg

 • Wiegdeken

Geraadpleegde bronnen: